Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turistii se plang de lipsa rampelor de acces si de mizeria din Peninsula

ro

25 Aug, 2009 03:07 1371 Marime text

mamaia_turisti_cazino.jpgO turistă povesteşte pe site-ul www.domnuleprimar.ro cât de dezamăgită a fost de staţiunea Mamaia şi de aspectul părţii vechi a Constanţei

Primarul Constanţei primeşte frecvent sesizări online, pe un site specializat în transmiterea impresiilor de către locuitori sau turişti către primarii din toată ţara. Ultima postare îi atrage atenţia edilului Radu Mazăre că în staţiunea Mamaia nu există rampe de acces pentru cărucioare.

„Deoarece sunt mămica unei fetiţe mici, de un an şi jumătate, am ales pentru concediu staţiunea Mamaia, renumită pentru apa mică şi condiţiile bune pentru copii. Surpriza a fost că în această staţiune nu există rampe de acces pentru cărucioare, fie ele pentru copii sau pentru persoane cu handicap. Trotuarele sunt foarte înalte, iar cât priveşte accesul pe plajă, intrările sunt pline de mucuri de ţigări, resturi de mâncare, urme de pipi lăsate de unii şi alţii... Şi noi trebuie să trecem pe acolo cu copiii...", spune Maria Ungureanu, în sesizarea postată pe www.domnuleprimar.ro. Turista îşi arată nemulţumirea şi faţă de parcările din staţiune. „Nu mai spun că în unele parcări, chiar cea de la capătul telegondolei, capătul dinspre Constanţa, mereu se face o mare inundaţie atunci când plouă, iar apa stă şi bălteşte acolo zile întregi. Vă imaginaţi mirosul, da? Fără ca nimeni să ia vreo măsură", mai spune femeia. Ea are nemulţumiri şi faţă de orientarea turistică în municipiu. „Referitor la situaţia din Constanţa, lipsesc în multe locuri indicatoare importante către diferite obiective turistice, indicatoare care să fie amplasate din timp, astfel încât să te poţi încadra pe banda corespunzătoare atunci când circuli cu maşina", se precizează în reclamaţia adresată administraţiei constănţene.

Constanţa veche, îngropată în gunoi

Observaţia cu rampele de acces este valabilă şi pentru municipiul Constanţa. „Lipsesc şi aici rampele de acces. Parcul Tăbăcăriei este insuficient amenajat, mai ales în ceea ce priveşte locurile de joacă pentru copii (n.r. probabil nu a ajuns până în Ţara Piticilor)", mai precizează Maria Ungureanu. Turista se arată indignată de aspectul părţii vechi a oraşului - Peninsula - plină, de altfel, de monumente de patrimoniu. „Zonele turistice - ruinele cetăţii de lângă marea catedrală-mănăstire ortodoxă etc - sunt pline de gunoi!!!! Este inadmisibil să se prezinte astfel litoralul românesc. Nu mai vorbesc de starea jalnică în care se află Cazinoul. Măcar ar putea fi deschis ca muzeu, nu să fie lăsat cu geamurile sparte... De asemenea, mizeria era prezentă şi pe faleza din Constanţa. Poate dintre toate aceste aspecte semnalate, unele măcar vor fi rezolvate", precizează femeia. Turista, care s-a semnat cu numele Maria Ungureanu, încheie cu o serie de urări pentru primarul Constanţei: „Vă doresc mult spor, aveţi muuult de treabă acolo. Numai bine".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii