Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei luni cu temperaturi de peste 35°C

ro

02 Jun, 2009 11:57 1853 Marime text
soare.jpgVeşti fierbinţi din partea Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Prognoza pentru următoarele trei luni arată îngrozitor. În iunie, iulie şi august vom avea temperaturi de peste 35°C şi precipitaţii foarte puţine. Cele mai afectate regiuni vor fi sudul Olteniei şi al Munteniei, partea de est a Moldovei şi Dobrogrea.

ANM a făcut publică astăzi prognoza meteorologică pentru următoarele trei luni. Agricultorii vor avea de suferit din cauza secetei. Autorităţile spun că alimentarea populaţiei cu apă curentă nu va fi în nici un fel afectată.

CANICULĂ ÎNCĂ DE LUNA ASTA

Temperaturile medii ale lunii iunie vor depăşi valorile climatologice. Cele mai mari valori de temperatura pot depăşi 35°C în sudul ţării, iar cele mai mici valori termice pot coborî sub 10°C în zonele depresionare din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi  se va manifesta prin averse de ploaie, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie şi izolat de grindină.

NORMAL! ÎN IULIE CA ÎN CUPTOR!

Media lunară se va situa peste valorile normale. Sunt aşteptate intervale cu zile caniculare succesive, în care maxima va trece lejer de 35°C, şi nopţi tropicale, în care minima nu va coborî sub 20°C. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină. 

NOPŢI RECI ÎN AUGUST!

În ultima lună a verii temperaturile se vor menţine în continuare ridicate. Cele mai mari valori vor depăşi 35°C, dar cele mai mici valori termice pot coborî sub 5°C în zonele depresionare. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, exceptând zone din sud-estul ţării unde se vor situa sub limitele normale. Ploile vor păstra  caracterul de aversă, vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină.

http://www.jurnalul.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii