Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportul pacienţilor pentru hemodializă goleşte conturile Spitalului Judeţean Constanţa cu peste 2,8 milioane de lei (document)

ro

19 Jan, 2017 00:00 3021 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa anunţă organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii de transport sanitar pacienţi hemodializă“, în valoare estimată de 2.876.400 de lei (640.338,38 de euro).
 

Aşa cum reiese din anunţul de participare nr. 172651/18.01.2017, publicat pe licitatiapublica.ro, acordul-cadru se va încheia cu un singur agent economic, pe o durată de 36 de luni. Se vor încheia trei contracte subsecvente/lot, cu o durată de 12 luni. Valoarea celui mai mare contract subsecvent este de 958.800 de lei. Ofertele pot fi depuse până pe data de 22.02.2017, ora 16.00, acestea urmând să fie evaluate până la 20.03.2017, ora 18.00. Cuantumul garanţiei de participare este de 9.588 de lei, reprezentând 1% din valoarea estimată fără TVA a contractului.

Responsabili de atribuirea contractului

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante, responsabile de atribuirea procedurii publice, sunt: manager - ş.l. dr. Cătălin Grasa, director financiar contabil - ec. Violeta Androne, director medical - dr. Mihnea Avram, şef Serviciu Achiziţii - jr. Violeta Stoica, consilier juridic - Dafina Chivu, Serviciul Achiziţii - ec. Mărioara Furnică, Serviciul Achiziţii - ec. Ioana Kaminschi, medic-şef Secţia Hemodializă - ş.l. dr. Bogdan Câmpineanu, medic hemodializă - dr. Mădălina Corici.

Condiţii pentru ofertanţi

Societăţile ofertante trebuie să aibă o cifră medie de afaceri totală pe ultimii trei ani cel puţin egală cu 958.800 de lei, care reprezintă valoarea celui mai mare contract subsecvent. Acestea vor mai prezenta lista principalelor servicii prestate în ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi beneficiarilor publici sau privaţi. Experienţa similară se dovedeşte prin prezentarea de documente emise sau contrasemnate de beneficiari publici sau privaţi, cum ar fi certificate/documente din care să rezulte servicii similare celor ce fac obiectul contractului ce urmează a fi atribuit, cu o valoare cumulată de minimum 958.800 de lei, reprezentând valoarea celui mai mare contract subsecvent.
 
Mai mult, ofertantul trebuie să facă dovada deţinerii în proprietate, leasing, închiriere a cel puţin patru mijloace de transport necesare deplasării persoanelor hemodializate. Maşinile trebuie să fie din gama celor de transport pacienţi, cu 6+1 locuri, pentru a micşora numărul de drumuri efectuate, adecvate pătrunderii în zonele greu accesibile în caz de ninsori abundente, inundaţii.

Ce fel de mijloacele de transport trebuie să deţină ofertanţii 

Ofertantul mai trebuie să prezinte documente care să ateste faptul că dispune de mijloacele de transport destinate exclusiv acestor servicii, respectiv transport sanitar neasistat - transportul pacienţilor care nu se află în stare critică şi nu necesită monitorizare şi îngrijiri medicale speciale pe durata transportului. Transportul sanitar neasistat se efectuează cu ambulanţe tip A1 sau A2, precum şi cu alte tipuri de autovehicule decât ambulanţele tip B si C, aflate în dotarea serviciilor de ambulanţă. Ambulanţa tip A1 este destinată transportului sanitar neasistat al unui singur pacient, fiind dotată cu echipamentele şi materialele minime necesare acordării primului ajutor în caz de nevoie.

Ambulanţa tip A2 este destinată transportului sanitar neasistat al unuia sau al mai multor pacienţi pe targă şi/sau scaune, fiind dotată cu echipamentele şi materialele minime necesare acordării primului ajutor în caz de nevoie. Ofertantul trebuie să facă dovada punerii la dispoziţia unităţii sanitare a unui elicopter bimotor, pe perioada executării contractului, prin prezentarea de documente de proprietate, leasing, închiriere, precontract sau angajament ferm.
 
Nu în ultimul rând, ofertanţii vor depune o declaraţie cu privire la numărul mediu anual de personal al operatorului economic care prestează servicii şi numărul personalului de conducere din ultimii trei ani. Calificări educaţionale şi profesionale pentru personalul care prestează serviciile de transport pacienţi hemodializaţi: documente care să ateste pregătirea şoferilor în acordarea primului ajutor. Ofertanţii vor prezenta în acest sens certificate de absolvire a cursului de ambulanţieri, conform art. 109 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
 
Reamintim că, în perioada ianuarie - decembrie 2012, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa a achitat către doi agenţi economici suma de 2.178.993 de lei pentru transportul pacienţilor care au făcut dializă. Potrivit CJAS, cele două societăţi sunt Medical Transport SRL şi Andalex SRL. Acestea au primit următoarele sume: SC Transport Medical SRL - 1.321.858 de lei, iar SC Andalex SRL - 857.135 de lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
Citeşte şi:
 
Licitaţie la Spitalul Judeţean Constanţa Cât costă transportul pacienţilor pentru dializă
 
Licitaţie la Spitalul Judeţean Cine va transporta pacienţii pentru secţia de hemodializă
 
Aveţi patru maşini destinate persoanelor hemodializate şi un elicopter bimotor? Puteţi bate palma cu Spitalul Judeţean Constanţa (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii