Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transport gratuit în toate cele 120 de autobuze RATC în municipiul Constanţa

ro

09 Jan, 2017 00:00 3712 Marime text
Conducerea RATC transmite că în această perioadă extrem de dificilă, din cauza condiţiile meteorologice, transportul în comun în municipiul Constanţa este gratuit. Măsura este valabilă inclusiv pentru ziua de marţi, 10 ianuarie 2017.

Meteorologii au emis deja avertizări pentru judeţul Constanşa, astfel că de marţi trebuie să ne pregătim pentru o nouă repriză de ninsori însemnate cantitativ şi viscol. Conform meteorologilor, de marţi seară, 10 ianuarie a.c., se va forma un ciclon în Marea Neagră, care se va încărca cu precipitaţii şi va afecta începând de marţi noapte până joi dimineaţă Sud-Estul României. Precipitaţiile vor fi în cantităţi de 20-25 l/mp, iar vântul va bate cu peste 60 km/h. Meteorologii vor emite un cod portocaliu, iar stratul de zăpadă care se va depunde va fi de 25-30 cm peste cel deja există.

În acest context, autorităţile locale fac apel către constănţeni să-şi lase acasă maşinile personale şi să circule mijloacele publice de transport pentru a nu îngreuna traficul şi pentru a facilita accesul utilajelor de deszăpezire pe străzi.

„Recomandăm constănțenilor să folosească mijloacele de transport în comun, să evite folosirea autoturismelor, iar în cazul în care le folosesc, să nu blocheze căile de acces, intersecțiile şi să nu parcheze în zonele de acțiune a utilajelor de deszăpezire. Pe străzile și bulevardele din oraș se circulă în condiții de iarnă grea. Toate utilajele acționează în permanență pentru îndepărtarea stratului de zăpadă și împrăștierea de material antiderapant atât pe artere principale cât şi pe cele secundare“, precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii