Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tivilichi, directorul general al CN APMC A refuzat să comenteze amenda de la Consiliul Concurenţei, dar promite transparenţă şi colaborare

ro

08 Sep, 2016 00:00 3674 Marime text
Dan Nicolae Tivilichi, fostul director adjunct al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), cel care a preluat conducerea instituţiei de la fostul manager, Valeriu Ionescu, a organizat, ieri, o conferinţă de presă, în care a vorbit despre preluarea mandatului, dar şi despre priorităţile sale privind conducerea companiei.
 
„Sunt noul director general interimar al Portului. Îndeplinesc această funcţie până se va organiza preselecţia pe Legea 111, care modifică Ordonanţa 109. Se aşteaptă elaborarea normelor de aplicare a Legii 111, după care se va trece la selectarea managerului companiei“. Întrebat dacă va candida pentru postul de manager al CN APMC, Tivilichi a mărturisit că nu a luat încă o decizie în acest sens.
 
„Am lucrat foarte mult în port. Înţeleg ceea ce înseamnă Portul Constanţa pentru operatorii portuari, dar şi pentru comunitate. Deja am avut o întâlnire cu operatorii portuari şi sunt în măsură să spun că detensionăm situaţia dintre administraţie şi operatorii portuari“, a declarat Dan Nicolae Tivilichi. Acesta a mai spus că va continua să facă ceea ce este bine pentru comunitatea locală şi operatorii portuari. „Ne vom îndrepta atenţia spre a rezolva probleme importante pentru companie. Sper ca relaţia pe care o avem cu toată lumea implicată să devină mult mai bună. Vom asigura o transparenţă totală pe această perioadă. Şi vom încerca să facem ca CN AMPC SA să funcţioneze la parametrii optimi“, a adăugat noul director general al CN AMP Constanţa SA.

Despre amenda Consiliului Concurenţei 

Noul director al CN APMC a refuzat să comenteze amenda aplicată zilele trecute de Consiliul Concurenţei, în valoare de peste 2,5 milioane de lei, deoarece spune că „încă nu a primit motivarea pentru această sancţiune“. „Am primit înştiinţarea de la Consiliul Concurenţei, dar nu am primit, oficial, nici motivarea, nici măsurile. După ce primim în scris ceea ce a decis Consiliul Concurenţei, vom şti exact ce avem de făcut în continuare. Am avut reprezentantul CN AMPC SA la Consiliul Concurenţei, unde i s-a adus la cunoştinţă această hotărâre. Urmează să primim în scris motivarea. Ne vom uita şi pe căile de contestare a deciziei Consiliului Concurenţei“, a menţionat directorul general interimar al CN AMPC SA.

Citeşte și

„Amendă-record în Portul Constanţa! Consiliul Concurenţei a amendat cu 5 milioane de euro CN APMC şi alte şase companii!“

Despre Master Planul Portului Constanţa

„Master Planul Portului Constanţa poate fi completat de operatori. Documentul trebuie respectat, dar poate fi şi completat de către operatorii portuari. De altfel, am stabilit întâlniri lunare cu aceştia. Vom avea ordine de zi şi din partea noastră, şi din partea operatorilor. Toate întâlnirile vor fi consemnate în procese-verbale“, a mai afirmat managerul general interimar al CN APMC. Tot el a mai spus că în actuala structură a companiei lucrează 974 de persoane.

Despre investiţii

Noul director general interimar al CN APMC SA, Dan Nicolae Tivilichi, a vorbit şi despre investiţiile care trebuie demarate. „Vrem să facem harta cadastrală a portului. Să modificăm intrarea în Poarta 1, proiect pe care îl vom derula în colaborare cu Primăria Constanţa. Ne dorim un acces nou în Poarta 1, o nouă clădire, cu o arhitectură nouă“, susţine Dan Nicolae Tivilichi.
 
„Probleme sunt. Vorbim de contratele de închiriere cu operatorii portuari, dragajul Portului Constanţa. Vrem o hartă cadastrală, ca toate lumea să aibă acces la ceea ce este în port. Vom face un program de reabilitare a infrastructurii, pe care îl vom discuta cu operatorii portuari“, a completat noul şef al CN APMC SA.

L-a înlocuit pe Valeriu Nicolae Ionescu

Reamintim că Valeriu Nicolae Ionescu a fost înlocuit, pe data de 29 august, de Nicolae Dan Tivilichi în funcţia de director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Atribuţiile sale au fost preluate de directorul adjunct al companiei. „Conform deciziei Consiliului de Administraţie din data de 29 august, începând cu data de 1 septembrie, Valeriu Nicolae Ionescu îşi încheie activitatea în funcţia de director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Conform aceleiaşi decizii a Consiliului de Administraţie, atribuţiile acestei funcţii vor fi preluate interimar, de la 1 septembrie 2016, de către directorul general adjunct al companiei, dl Nicolae Dan Tivilichi, până la organizarea unei noi proceduri de selecţie a managementului privat, potrivit Legii 111/2016 pentru aprobarea OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice“, se arată în comunicatul CN AMPC.
 
Reamintim că Nicolae Dan Tivilichi fusese numit director adjunct în locul lui Decebal Şerban. Născut pe data de 29 iulie 1965, Nicolae Dan Tivilichi a absolvit Universitatea „Dunărea de Jos“ Galaţi, Facultatea de Nave, secţia Maşini şi Instalaţii Navale. A mai urmat cursurile „Management pentru funcţiile de conducere“, la ICEM Bucureşti, şi „Legislaţie şi operaţiuni vamale“, la Şcoala Română de Afaceri a CCI Galaţi. Din CV-ul său aflăm că a ocupat funcţiile de proiectant la APTRP - Mittal Galaţi, şef de secţie la Serviciul Logistică - Mittal Galaţi, director general la SC Hidrotehnica Galaţi, director de management la SC Euroest SRL Constanţa, administrator la SC General Eximtour SRL. Acesta susţine că a fost direct implicat în următoarele construcţii: Sulina - apărări de maluri (2005), Pod Isaccea, etapa I (2005-2006), reparaţii pasaj CF Brăila, consolidare hală de măcinare - Alum Tulcea, alimentare cu apă pe strada Alum Tulcea, dana de descărcare agregate de carieră în portul Olteniţa Lafarge, două poduri şi două punţi pietonale la Slănic Moldova, Bacău, staţie de neutralizare a apelor uzate - rezervor prefabricat 1.000 mc - Alum Tulcea, pod pe DC 50 în comuna Vişani.

Citeşte şi

Mai întâi Şerban, acum Ionescu Nicolae Dan Tivilichi, noul director al CN APM Constanţa SA (documente)
 
UPDATE Nou director adjunct la CN APMC
 
UPDATE 3 Noul director al CN APMC, Nicolae Dan Tivilichi, prezentat oficial astăzi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii