Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodora Cătăuţă, executată în plină stradă A plecat din Dobromir căutând un trai mai bun în Italia, însă şi-a aflat călăul

ro

06 May, 2015 00:00 3385 Marime text
Teodora Cătăuţă, românca executată în plină stradă cu trei gloanţe, joi, în Italia, era originară din comuna Dobromir, judeţul Constanţa. Acum câteva zile, o crimă petrecută în oraşul San Vittore Olona din Italia şoca întregul continent. Înaintea prânzului, liniştea de pe strada Tomaso Grossi, din San Vittore Olona, a fost spulberată de focuri de armă. Teodora Cătăuţă, mama unei fetițe de zece ani, a fost împușcată de trei ori, din câte se pare, de un (fost) iubit. Acesta ar fi așteptat-o în fața clădirii unde locuia și ar fi tras dintr-o mașină, apoi s-a făcut nevăzut. Martorii spun că al treilea foc de armă, executat la câteva secunde după primele două, a fost fatal. „Au fost trei împuşcături, două una după altă, a treia, după câteva secunde“, povesteşte un martor citat de presa italiană. Trecătorii, dar şi cei care au ieşit din case au văzut o femeie tânără prăbuşită pe asfalt şi alte două persoane fugind, despre care cred că ar putea fi complici ai criminalului.
 
Femeia avea 35 de ani și trăia din ajutor social, fiind șomeră. Fusese căsătorită cu un italian - tatăl copilului său -, dar se despărţise de acesta, încercând să îşi refacă viaţa alături de un alt bărbat, cu care însă avea o relaţie tumultuoasă. Se pare că acesta i-a fost călău, căci bărbatul a fost reţinut de poliţiştii italieni.
 
Familia Teodorei Cătăuţă locuia în judeţul Constanţa. „De mai bine de două decenii, mama, tatăl, fratele şi sora sa locuiau în satul Dobromir. Anterior, aceştia au locuit mai aproape de Constanţa, la Murfatlar“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Dobromir, Eugen Iliescu. Teodora Cătăuţă ar fi plecat din Dobromir în Italia în urmă cu mai bine de zece ani, pentru a munci. Aici l-a cunoscut şi pe cel care i-a fost soţ şi căruia i-a dăruit o fetiţă. „Mama femeii ucise este factor poştal în comună, iar tatăl său este bolnav de mai mult timp“, a mai spus primarul comunei Dobromir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii