Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de agenţi economici, verificaţi de ITM Constanţa. A „plouat” cu măsuri şi amenzi

ro

03 Mar, 2017 13:42 3285 Marime text
În perioada 1-28 februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a continuat activitatea de control şi verificare a societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.
 
Controalele au avut drept obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislaţia muncii, securitatea şi sănătatea în muncă a salariaţilor, precum şi verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.
 
Serviciul de control Relaţii de Muncă din cadrul ITM Constanţa a verificat, în luna februarie, un număr de 344 de agenţi economici, din care 43 au fost sancţionaţi. S-au aplicat un număr de 52 sancţiuni contravenţionale din care 42 au fost amenzi în valoare de 360.000 lei şi zece avertismente. S-au dispus un număr de 483 măsuri cu termen de remediere a neconformitătilor.
 
De asemenea, au fost depistaţi 24 de angajatori care practicau muncă nedeclarată, cu un număr de 50 de persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în REVISAL.
 
Neconformităţi depistate:
  • Nerespectarea prevederilor legale privind evidenţă orelor de lucru prestate de salariaţi;
  • Încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în formă scrisă şi transmiterea în REVISAL a contractului individual de muncă;
  • Nerespectarea prevederilor art.168(1) –Lg.53/2003 privind acordarea drepturilor salariale restante;
  • Încălcarea prevederilor legale privind muncă suplimentară şi muncă de noapte.
 
„Având în vedere numeroasele sancţiuni aplicate ca urmare a a constatării încălcării prevederilor codului muncii în cadrul asociaţiilor de proprietari, atragem atenţia acestora că încadrarea în muncă a femeilor de serviciu şi a administratorilor – persoane fizice se face doar în baza unor contracte individuale de muncă”, transmite ITM.
 
Corpul de control Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM a verificat, în perioada 1-28 februarie, un număr de 216 angajatori, s-au dispus un număr de 460 măsuri de remediere a neconformitătilor constatate, s-au aplicat 460 sancţiuni din care 20 amenzi contravenţionale în valoare de 79.500 lei.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii