Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supărare mare la Sindicatul Național al Agenților de Poliție Doamna ministru, stingeți “becul de avarie” din M.A.I. Serviciul polițistului nu este ruleta rusească!

ro

06 Dec, 2017 05:39 5564 Marime text
Ieri, Sindicatul Național al Agenților de Poliție, a transmis, ministrului de Interne Carmen Daniela Dan, un comunicat de presă, sub semnătura președintelui Ion Surugiu, ca urmare a ultimelor evenimente care au avut loc cu implicarea unoir agenți de poliție.

Integral redăm, aici întregul comunicat, așa cum este postat pe pagina oficială de internet a organizației sindicale:  

Doamna ministru, stingeți “becul de avarie” din M.A.I., serviciul Polițistului nu este ruleta rusească!

          Doamna ministru,
          Nenorocirile parcă se țin lanț de capul polițiștilor și ne arată zi de zi toate slăbiciunile sistemului.
          Aproape că nu este zi să nu auzim cum un polițist aflat în mijlocul unei situații a fost la un pas să-și piardă viața, nemaivorbind de tragediile în care colegi de-ai noștri au pierit din cauza unor carențe din sistemul M.A.I., pe care noi le reclamăm de ani de zile și nimeni nu le ia în seamă.
          După ultrajul de la Tulcea, sabia unui interlop l-a trimis pe polițistul Dan Ciprian Sfichi în lupta cu moartea, colegul nostru, lucrător la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava, a ajuns în comă la spital, după ce a fost tăiat în timpul unei percheziţii.
          Ne întrebăm legitim, când oare se hotărăște M.A.I. să promoveze pachetul de legi pentru întărirea autorității Polițistului?
          Ne punem tot timpul întrebarea, câți polițiști trebuie să mai moară ca M.A.I. să schimbe Statutul Polițistului? Și va aloca bani pentru cele 3869 de funcții aprobate prin memorandum?
          Cât timp vor mai fi nevoiți polițiștii să patruleze de unul singur? Iar șefii, sub presiuni exercitate asupra lor, să-i forțeze pe acesția să lucreze în condiții absolut improprii,  improvizând tot felul de artificii, spre liniștea unora care se preocupă doar de funcțiile lor?
          Răspunsul la îngrijorările pe care le exprimați pe retelele de socializare, îl găsiți în realitatea de zi cu zi, în toate demersurile pe care vi le-am înaintat, în polițiștii - victime ale nepăsării care au murit ori au devenit disfuncționali din cauza unui sistem bolnav!
          Pentru toate acestea suntem convinși că, dacă nu se va urgenta dimensionarea personalului la parametrii optimi și dacă nu se va trece de urgență la punerea în practică a
tuturor măsurilor pe care noi vi le-am cerut și care probabil zac prin vreo mapă rătăcită, nu vom mai putea vorbi despre “Autoritatea și Imaginea” Poliției Române, și ne transformăm
în ținte pentru infractorii care au ajuns să cunoască și să speculeze vulnerabilitatea sistemului.
          Nepăsarea face Ministerul Afacerilor de Interne complice la fiecare nenorocire, în centrul căreia se află un polițist și ne-am săturat ca munca unui lucrător într-o societate modernă să semene cu lupta de pe frontul de război!
          Doamna ministru, dacă dumneavoastră nu dețineți pârghiile și forța necesară pentru a face o poliție competitivă, mai bine lăsați această sarcină în seama altcuiva care va putea să își asume acest deziderat.
Iulian SURUGIU
Președinte
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii