Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succesul înregistrat de pictorul Adrian Ghenie în ultimii ani i-a făcut pe colecționari să scoată la vânzare lucrări de tinerețe ale artistului

ro

13 Nov, 2016 16:10 3244 Marime text
După succesul pe care lucrările pictorului Adrian Ghenie l-a înregistrat în ultimii ani, colecționarii au început să vândă lucrări din tinerețe ale pictorului, de pe vremea în care acesta era elev la Școala de Arte din Baia Mare sau student la Universitatea de Arte din Cluj, notează profit.ro.
 
Adrian Ghenie a devenit cel mai bine cotat pictor român contemporan după ce un tablou al acestuia a fost vândut la Lodnra pentru suma de 9 milioane de euro.
 
Lista de așteptare a clienților săi ”se întinde pe patru continente” și cuprinde sute de persoane, au susținut reprezentanții Galeriei Pace, care reprezintă operele lui Ghenie la New York și Londra.
 
Astfel, nu e de mirare că amatorii de artă care au avut inspirația să-i cumpere lucrările de pe vremea în care era un pictor necunoscut încearcă acum să profite de cota ridicată la care a ajuns acesta.
 
La finele lunii, casa de licitație Van Ham din Köln va pune în vânzare două lucrări din perioada în care Ghenie urma cursurile Școlii de Arte și Meserii din Baia Mare și alte două din perioada în care acesta își începea studiile la Universitatea de Artă din Cluj. Prima prima dintre cele patru lucrări reprezintă o vază cu flori și este estimată la 12-18.000 de euro, iar a doua este panorama unui oraș ce pare a fi chiar Baia Mare și este evaluată la 15-20.000 de euro.
 
Alte patru lucrări ale sale sunt estimate fiecare la un preț de 4-7.000 de euro.
 
În luna septembrie, artistul a donat o lucrare pentru campania națională de subscripție publică "Cumințenia Pământului". Suma donată a fost de 70.000 de euro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii