Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţilor nigerieni de la UMC nu le mai place la Flora! Protest în faţa hotelului deţinut de Strutinsky, Constantinescu şi Mazăre (galerie foto)

ro

12 Feb, 2016 00:00 5252 Marime text
Câteva zeci de studenţi nigerieni înmatriculaţi la Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) au protestat, ieri, în faţa hotelului Flora din Mamaia, unde sunt cazaţi de doi ani şi jumătate.
 
Tinerii au ieşit cu valizele în faţa unităţii de cazare, au scandat, au dansat şi şi-au scris supărările, în limba engleză, pe foi mari de hârtie, pe care le-au afişat în faţa camerelor de filmat. Nigerienii susţin că nu mai doresc să fie cazaţi la hotelul Flora, din mai multe motive: nu le place mâncarea, nu le plac condiţiile şi trebuie să circule cu taxiul. Mai mult, aceştia doresc să primească de la UMC banii pe care statul nigerian îi alocă pentru cazare şi mâncare. Ei susţin că vor folosi banii pentru a căuta o altă cazare, mai aproape de universitate. „Dacă vom locui în oraş, ne vom integra mai repede“, ne-a spus unul dintre studenţii nigerieni aflaţi la protest.
 
Precizăm că la UMC învaţă 296 de studenţi din Nigeria. Prorectorul UMC, prof. dr. Cornel Panait, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că protestele studenţilor nigerieni sunt cauzate de finanţatorul nigerian - Nimasa, care nu le-ar fi virat banii. „UMC a achitat cazarea studenţilor nigerieni la hotelul Flora, inclusiv pentru luna februarie, din fonduri proprii“, a explicat prorectorul UMC.
 
„În momentul de faţă, Universitatea Maritimă Constanţa le asigură cazarea şi masa, în limita posibilităţilor, din fonduri proprii. Agenţia Guvernamentală Nimasa a întârziat două luni cu plata pentru studenţii înmatriculaţi la noi. Întârziind aceste plăţi - pentru cazare, masă, studii, bursă şi asigurare medicală pentru cei care au peste 26 de ani -, noi, UMC, am încercat să le asigurăm cele minim necesare - cazare şi masă, cât să supravieţuiască. Problema lor este că nu au bani lunar în mână, bani pe care noi nu putem să-i asigurăm din fondurile noastre. Ei vor banii de cazare în mână, ca să-şi poată găsi singuri locuinţe“, a declarat Delia Dinescu Crăciun, de la Departamentul Relaţii Internaţionale al UMC.
 
După ce va fi stabilit bugetul pe care statul nigerian îl alocă studenţilor de la UMC, universitatea va căuta alte oportunităţi de cazare, au explicat reprezentanţii Universităţii Maritime din Constanţa.

Nu le place mâncarea de la Flora

Studenţii nigerieni reclamă, totodată, şi condiţiile din acest loc de cazare. Ei spun că stau şi câte trei persoane în cameră şi că nu le place mâncarea oferită.
 
Reprezentanţii Hotelului Flora nu au dorit să comenteze.
 
Hotelul Flora din staţiunea Mamaia funcţionează pe societatea Xenoti SRL. Firma a fost înfiinţată în anul 1994 şi are sediul social în Mamaia, Complexul Flora. Are un capital social subscris de 10.000 de lei, deţinut de Gabriel Sorin Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, defunctul Mihail Gheorghe Cârciog şi Radu Ştefan Mazăre, fiecare cu câte 25%. Administratorul societăţii este Sorin Strutinsky.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Radu Ştefan Mazăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii