Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky şi-a „asigurat“ afacerile de la Lake View Nepoata „trezorierului“, de la Pozimed, administrator al Atmosphere Wellness

ro

04 May, 2015 00:00 5981 Marime text
Înfiinţată în anul 2010, firma Atmosphere Wellness SRL, pe care funcţionează clubul de fitness cu acelaşi nume situat în incinta Lake View Constanţa, a avut un parcurs cel puţin interesant. Ultima modificare operată în structura firmei s-a petrecut în urma Adunării Generale a Asociaţilor din 12 ianuarie, hotărâre publicată în partea a IV-a a Monitorului Oficial nr. 2087/23.04.2015. Atunci, asociatul unic, deja celebra societate controlată de Sorin Strutinsky KLD Services SRL, a decis schimbarea administratorului. Astfel, Daniela Axentiev a fost revocată din funcţia de administrator, funcţia sa fiind preluată de Nicoleta Strutinsky. Aceasta este nepoata prin alianţă a omului de afaceri botoşănean, după ce, în septembrie anul trecut, s-a căsătorit cu Iulian Strutinsky, rugbyst la CS Năvodari I. Tânărul este nepotul lui Sorin Strutinsky. În vârstă de 26 de ani, Nicoleta Strutinsky este şef Resurse umane la Centrul medical de diagnostic imagistic Pozimed din Constanţa.
 
Citeşte şi: Iulian Strutinsky e rugbyst la CS Năvodari: Nepotul lui Sorin Strutinsky a interpretat la nunta sa „Cântă cucu-n Bucovina“ 
 
Dar cum a ajuns o afacere precum Atmosphere Wellness să fie controlată de Strutinsky şi apropiaţii săi? În anul 2010, la înfiinţare, Atmosphere Wellness SRL era deţinută de Adrian Bizineche şi Ioana Văduva. În septembrie 2010, se deschidea un punct de lucru al societăţii în Constanţa, pe bulevardul Mamaia nr. 283D, zona Dolcevita, cu menţiunea că acolo societatea va avea ca obiect de activitate „activităţi ale centrelor de fitness“. Tot în anul 2010, dar în luna octombrie, Ioana Văduva cesionează 10% dintre părţile sociale către celălalt asociat, astfel că Adrian Bizineche, şeful reprezentanţei Constanţa a Registrului Auto Român, ajungea să deţină 60% dintre participările în firmă.
 
Citeşte şi: Bizineche, de la afacerile cu Puşcaşi şi Lake View la şefia RAR 
 
În noiembrie 2011, cei doi asociaţi, Văduva şi Bizineche, cesionează integral capitalul social deţinut către firma controlată de Sorin Strutinsky - KLD Services SRL. Tot atunci, Adrian Bizineche este revocat din funcţia de administrator, societatea fiind în continuare administrată de Ioana Văduva, iar sediul social al firmei se mută cu totul la adresa de pe bulevardul Mamaia. În iunie 2013, unicul asociat - KLD Services SRL o revocă din funcţia de administrator pe Ioana Văduva, numind-o pe Daniela Axentiev, funcţie pe care a ocupat-o vreme de un an şi jumătate, până la numirea Nicoletei Strutinsky. Aceasta din urmă nu mai apare ca fiind asociat sau administrator al vreunei alte companii.

Firma în care ocupă din ianuarie funcţia de administrator declara, la sfârşitul anului 2013, o cifră de afaceri de 371.576 de lei, un profit de 133.873 de lei, având 13 angajaţi, după ce, în anul fiscal precedent, lucrurile nu au stat tocmai „roz“, firma înregistrând pierderi de 142.094 de lei.
 
KLD Services SRL este de departe cea mai prolifică societate a lui Sorin Strutinsky, care se regăseşte în alte 11 firme. Această societate este, de altfel, numitorul comun în mai multe firme în care Mazăre şi Constantinescu sunt implicaţi. KLD Services SRL este o societate cvasipermanentă în componenţa acţionariatului sau a structurii asociative a altor companii, lucru constatat şi de inspectorii de Integritate, acum câteva luni. KLD Services îi are ca asociaţi pe Sorin Gabriel Strutinsky, care deţine 396 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%, şi pe Mihaela Elvira Gherasim Tănase, care deţine patru părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%. Înfiinţată în anul 2009, firma are sediul în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17. Capitalul social subscris al societăţii este de 40.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 400 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Administratorul societăţii este Mihaela Elvira Gherasim Tănase, iar activitatea principală a firmei constă în „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.
 
În prezent, Sorin Strutinsky se află în arestul Poliţiei Capitalei, fiind inculpat în două dosare. În ultimul este „coleg de dosar“ cu primarul suspendat al Constanţei, Radu Mazăre, fiind suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Citeşte şi:

Aproape un sfert de veac de business:
Firmele „matrioşca“ pe care Sorin Strutinsky le controlează din umbră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii