Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Georgescu, decanul Facultăţii de Jurnalism a Universităţii „Andrei Şaguna“, a încetat din viaţă, după un accident vascular

ro

19 Nov, 2015 00:00 4215 Marime text


De ieri, învăţământul constănţean este în doliu! Ştefan Georgescu, decanul Facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, s-a stins din viaţă, lăsând în urmă sute de studenţi, pe care i-a călăuzit „milităreşte, dar părinteşte“, după cum îi plăcea să spună.
 
La mijloc de noiembrie, inima decanului Ştefan Georgescu a încetat să mai bată, mult prea devreme. La 60 de ani, Ştefan Georgescu a suferit un accident vascular cerebral. Săptămâna trecută, a fost dus la un spital din Bucureşti, pentru îngrijiri de specialitate. Deşi starea sa era stabilă, inima lui slăbită nu a mai putut să lupte, ieri fiind declarat decesul. 
 
„Senatul Universităţii «Andrei Şaguna» din Constanţa, împreună cu întreg personalul universităţii şi cu studenţii, îşi exprimă regretul profund pentru trecerea în eternitate a domnului lector univ. dr. Ştefan Georgescu, decanul Facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, distins colaborator şi adevărat prieten. Prin munca sa, a exercitat în permanenţă o influenţă pozitivă asupra colaboratorilor, iar datorită generozităţii sale, a solicitudinii, optimismului şi comportamentului empatic, va rămâne mereu în mintea şi în sufletul discipolilor şi colegilor săi“, ne-a declarat Andra Seceleanu, prorector al Universităţii „Andrei Şaguna“.

Specializat în mai multe arii din domeniul maritim 

Conform site-ului European Journalism Observatory (EJO), în anul 1978, Ştefan Georgescu a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân“. Era specializat în mai multe arii din domeniul maritim. Cariera şi-a început-o la fostul Divizion de vedete purtătoare de rachete de la Mangalia, după care, din 1985, a fost mutat la Centrul de Scafandri, unde a îndeplinit funcţia de ofiţer secund şi comandant pe nava „Emil Racoviţă“. Apoi a fost comandant al navei „Grigore Antipa“. Ulterior, a fost avansat şef Birou Pregătire de luptă în cadrul Centrului de Scafandri.
 
De la Centrul de Scafandri, a plecat în învăţământul universitar militar, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“, unde a predat Geopolitică şi geostrategie. A trecut în rezervă din învăţământul universitar militar. Era expert în Psihopedagogie militară. De asemenea, era decanul Facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa.

Ultima generaţie a decanului Ştefan Georgescu, în lacrimi

Anul acesta, la început de primăvară, studenţii de la Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, specializarea Jurnalism, din cadrul Universităţii „Andrei Şaguna“, au absolvit facultatea, printr-o ceremonie emoţionantă, la care a fost prezent şi Ştefan Georgescu.
 
„Regret enorm trecerea în nefiinţă a domnului decan Georgescu, un bun profesor, care ne-a sprijinit în anii de facultate. S-a străduit să ne facă să fim mai responsabili şi mai curajoşi, îndemnându-ne să facem tot ce putem pentru a promova examenele cu note mari“, ne-a spus Aida Guriţă, una dintre studentele lui Ştefan Georgescu. „M-am ocupat de festivitatea de încheiere a facultăţii, iar domnul decan a fost cel care ne-a ajutat cu sfaturi şi idei pentru o festivitate cât mai frumoasă. Şi aşa a şi fost! De neuitat!“, a precizat fostă studentă. „De asemenea, dânsul m-a motivat să termin lucrarea de licenţă din timp, ca să nu fiu prinsă pe ultima sută de metri cu lucrarea neterminată. S-a bucurat că am absolvit cu notă maximă şi regret că nu am apucat să îmi iau rămas-bun de la dânsul. Odihniţi-vă în pace, domnule decan, nu vă voi uita niciodată!“, este mesajul Aidei Guriţă.


 
O altă studentă a lui Ştefan Georgescu, Oana-Mihaela Muşat, vizibil emoţionată, ne-a spus că domnul decan o va îndruma în continuare, de acolo, din cer: „Nu mi-am imaginat niciodată că un om atât de puternic poate sfârşi atât de rapid. Ne-aţi transmis atâta energie pozitivă în ultimul an de facultate, încât încep să cred că, de fapt, energia dumneavoastră a devenit «combustibilul» nostru. Tot nu-mi vine să cred că nu mai sunteţi, dar sunt sigură că ne veţi îndruma şi în continuare. Va mulţumesc, domnule decan! Va mulţumesc pentru simplul fapt că ne-aţi făcut să zâmbim atunci când mai aveam puţin şi plângeam de emoţii şi că ne-aţi făcut să realizăm faptul că noi suntem viitorul. Dumnezeu să vă odihnească în pace!“, a spus Oana.
 
„Aşa cum am mai spus-o, domnul decan Ştefan Georgescu ne-a călăuzit milităreşte, dar părinteşte, în special în ultimul an de studenţie. Încă nu-mi vine să cred! Domnul decan ne-a dovedit încă o dată cât de repede se poate sfârşi viaţa şi că trebuie să ne bucurăm de fiecare zi, indiferent de probleme! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, ne-a spus şi Mădălina Cobzariu. O altă studentă a lui Ştefan Georgescu, Cristina Niţă, povesteşte: „Comunica foarte bine cu studenţii, ne ajuta dacă aveam probleme. Ne-a fost atât îndrumător, cât şi prieten“, a precizat Cristina.
 
Şi eu sunt o fostă studentă a domnului decan Ştefan Georgescu. Grija pe care ne-a purtat-o va rămâne mereu în sufletul nostru. Domnule decan, sper că v-aţi împlinit trecerea prin această lume. Dumnezeu să vă odihnească!
 
Slujba de înmormântare va avea loc mâine, de la ora 11.00, la Biserica „Sfânta Maria“, de pe bulevardul 1 Mai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii