Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stavrositu, observator APCE la alegerile de la Moscova

ro

01 Mar, 2012 02:15 1398 Marime text

stavro_rusia_-__Maria_Stavrositu_001.jpgAlegerile prezidenţiale din Rusia au fost stabilite pentru 4 martie, în urma votului desfăşurat în Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus). 700 de observatori internaţionali vor fi prezenţi la alegerile prezidenţiale din martie, un număr dublu faţă de scrutinul prezidenţial din 2008.

Deputatul constănţean Maria Stavrositu va fi prezentă, în calitate de reprezentant al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, pentru a monitoriza votul privind alegerea preşedintelui rus. Prim-ministrul rus, Vladimir Putin, este aproape de un al treilea mandat de preşedinte al ţării, cu patru zile înainte de alegeri. Principalul motiv este că Putin nu are de înfruntat o opoziţie puternică.

În cursa prezidenţială din Rusia intră Ghennadi Ziuganov, 67 de ani, liderul Partidului Comunist, Mihail Prohorov, 42 de ani, un magnat al metalului şi proprietar al echipei de baschet New Jersey Nets, Vladimir Jirinovski, 65 de ani, liderul Partidului Liberal Democrat, văzut de experţi drept „mascăriciul" Kremlinului, fiind o fire vulcanică, Serghei Mironov, 59 de ani, un fost aliat al lui Putin şi lider al partidului Rusia Justa, care s-a rupt din partidul premierului rus în urmă cu câţiva ani, şi nu în ultimul rând, Vladimir Putin, în vârstă de 59 de ani, care încearcă să recupereze preşedinţia, după un mandat de patru ani ca prim-ministru. Trebuie spus că acela care va ieşi câştigător va fi preşedintele Rusiei pentru următorii şase ani. Alegeri legislative se vor desfăşura în Rusia la 4 decembrie 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii