Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se tot renovează. Ce se mai face. Cui aparţine firma care şi-a adjudecat contractul. Ce alte contracte a mai prins la spital

ro

03 Mar, 2017 00:00 2063 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei a atribuit contractul „Servicii de Proiectare Arhitecturală“ societăţii Proarhitect 2000 SRL. Acesta a fost atribuit în urma unei negocieri fără anunţ de participare, justificarea alegerii acestei proceduri fiind faptul că lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Valoarea totală finală a contractului este de 22.500 de lei.

Contractul „Servicii de Proiectare Arhitecturală“ s-a efectuat în vederea întocmirii documentaţiei pentru prelungirea Autorizaţiei de construire nr. 385/18.03.2013. Aceasta prevedea, de fapt, o continuare a unor lucrări aprobate în anul 2008. Autorizaţia iniţială, afişată pe site-ul municipalităţii, la secţiunea destinată autorizaţiilor de construire, prevedea: „consolidare structură, modernizare clinici, extindere unitate primire urgenţe, reechipare C.T., refacere reţele apă-canalizare, staţie pre-tratare ape uzate, căi de comunicaţie, platforme, înlocuire tâmplărie, construire depozit containere şi sterilizare, refacere faţade“, iar lucrările urmau să dureze 36 de luni. Însă, după cei trei ani, proiectul a primit o nouă autorizaţie de construire (nr. 385/18.03.2013), durata lucrărilor la acest proiect urmând să fie de 48 de luni. După patru ani, se cere (din nou) o prelungire a autorizaţiei de construire.
Pentru a obţine mai multe detalii despre acest contract, am discutat cu purtătorul de cuvânt al SCJU, care ne-a cerut o solicitare oficială. În acest sens, cotidianul ZIUA de Constanţa va transmite adresă în baza Legii 544/2001 către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“. După primirea răspunsului la solicitarea noastră, vom reveni cu detalii, într-o ediţie viitoare. 

Proarhitect 2000 SRL nu este la primul contract cu Spitalul Judeţean 

În luna februarie a anului trecut, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a atribuit prin negociere fără anunţ de participare contractul „Servicii de proiectare amenajare secţia obstetrică-ginecologie“, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este Proarhitect 2000 SRL. Valoarea totală finală a contractului a fost de 207.119,30 de lei, fără TVA.

În primăvara anului 2016, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, un contract privind servicii de arhitectură; servicii de inginerie şi servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană şi servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică; servicii de testare şi analiză tehnică. Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare a fost faptul că lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate, contractul fiind atribuit firmei Proarhitect 2000 SRL. Valoarea totală finală a contractului este de 47.000 de lei, fără TVA.
 
În 2015, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a atribuit prin negociere fără anunţ de participare contractul „Servicii de proiectare amenajare laborator angiografie“, ce presupunea servicii de arhitectură, de inginerie, de amenajare urbană, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, tot firmei Proarhitect 2000 SRL. Valoarea totală finală a acestui contract a fost de 45.914,69 de lei, cu TVA inclus (24%).

Despre Proarhitect 2000 SRL

Firma are sediul social în municipiul Constanţa şi un capital social subscris, integral vărsat, de 200 de lei. Asociaţii societăţii sunt Kemal Ghengiomer, născut la data 1.07.1939, în Constanţa, cu un aport la capital de 120 de lei şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 60%, şi Altan Ghengiomer, născut la data de 19.12.1973, în Constanţa. Aportul acestuia la capital este de 80 de lei, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 40%. Ambii asociaţi deţin şi calitatea de administrator al firmei care, conform codificării CAEN, desfăşoară „activităţi de arhitectur㔓.

Citeşte şi: 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii