Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Speranţele noului director al Sanatoriului Techirghiol Alexandru Georgescu - „Mi-ar plăcea chiar să ajung primar“ (galerie foto)

ro

20 Sep, 2014 00:00 7492 Marime text


Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol are un nou director. Mai mult sau mai puţin oficial numit pe funcţie, fostul director al CEC, sucursala Constanţa, doctor economist Alexandru Georgescu, este cel cu care a fost înlocuit fostul director, Vasilică Rusu. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, l-a demis din funcţia de director al unităţii de recuperare pe Rusu la data de 2 septembrie, lăsând-o la conducerea interimară pe Valentina Elena Ionescu, directorul medical al instituţiei. Ulterior, locul vacant a fost ocupat în timp util de Georgescu.

Întrucât portofoliul managerului de la Techirghiol ar reveni celor de la UNPR, liderul formaţiunii politice din teritoriu, George Lipoveanu, a fost cel care a avut un cuvânt de spus în desemnarea lui Alexandru Georgescu la conducerea Sanatoriului Techirghiol. „Am avut mai multe propuneri. Trei CV-uri s-au trimis la Bucureşti, iar cei de la Ministerul Sănătăţii l-au găsit compatibil pe domnul Alexandru Georgescu. Având o experienţă foarte mare la ANAF, a fost director general al CEC Constanţa şi Tulcea, este doctor în economie şi are multe alte atuuri - cursuri, specializări, inclusiv cea de evaluator de spital şi altele, cred că acest lucru a contat cel mai mult“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, George Lipoveanu. „Mie, sincer, îmi pare rău de plecarea domnului Vasilică Rusu. A fost un economist şi un manager care a demonstrat că poate face dintr-un leu un leu şi cincizeci de bani“, a mai spus Lipoveanu.
Însă cine este cel care a intrat în graţiile ministrului Sănătăţii, primind girul de a conduce destinul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol?

Omul bun la toate

Alexandru Georgescu deţine un CV destul de consistent. A activat 27 de ani în companii de mare prestigiu cu reprezentare naţională, respectiv Oficiul Naţional de Turism Tulcea (nouă ani), Garda Financiara secţia Tulcea (opt ani) şi CEC Bank, sucursalele Tulcea şi Constanta (zece ani) şi peste patru ani pe cont propriu, ca întreprinzător. Este practician de insolvenţă, mediator autorizat, evaluator de bunuri imobile, evaluator de spital, detectiv particular specializat în investigaţii financiare, dar şi manager, având specializare în domeniul bancar, turism, financiar-contabil şi organizaţional. Totodată, Georgescu a fost şi comisar al Gărzii Financiare, secţia Tulcea, dar a ocupat şi mai multe funcţii în domeniul turismului, fiind deţinătorul unui brevet de manager în turism, specializare manager complex hotelier. Nu mai puţin important este şi faptul că deţine un certificat de practician de programare neurolingvistică. Este doctor în economie, titlu obţinut la Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului, având specializare în Managementul Agroalimentar şi Ecologic.

„Sunt îndrăgostit de Techirghiol, de domeniul medical“



„Sunt îndrăgostit de Techirghiol, sunt îndrăgostit de domeniul medical, încă de când eram copil, pentru că mama mea a fost moaşă. Şi cred că am ceva de spus aici, cred că pot schimba ceva, aşa cum am făcut-o în celelalte domenii unde am activat. Coincidenţă sau nu, în urmă cu şapte ani, într-un interviu acordat unei publicaţii, am declarat că peste aproximativ doi ani aveam să mă vad lucrând în alt domeniu decât cel bancar. Şi aşa a fost. Apoi am prevăzut că voi ajunge să lucrez în domeniul medical, şi iată că s-a adeverit. Ulterior, am declarat că mi-ar plăcea să ajung să deţin o funcţie publică, poate chiar să ajung primar. Nu exclud nici această variantă, poate peste 4 - 5 ani voi ocupa şi o astfel de funcţie. Undeva la Tulcea sau poate chiar la Techirghiol, dacă se poate, dacă e culoar“, a declarat Alexandru Georgescu, pentru ZIUA de Constanţa.

Mai mult decât atât, acesta susţine că are o relaţie cordială cu fostul director, precizând însă că nu are în vedere posibilitatea de a-l desemna pe vreo funcţie în cadrul Sanatoriului. „Am o relaţie foarte bună cu domnul Rusu, am făcut o predare elegantă, de bun simţ. Ori de câte ori va dori să vină la sanatoriu, este binevenit. Indiferent de instituţia pe care am condus-o, nu m-am uitat la ce s-a făcut în trecut, dacă s-a greşit cu ceva şi unde. Mă interesează să produc o creştere a venitului. Aceasta este cheia, nicidecum scăderea cheltuielilor. La Techirghiol voi folosi sloganul «stimaţi oaspeţi, suntem la dispoziţia dumneavoastră!»“, a mai spus Georgescu.

Fiica sa, acuzată de moartea a două persoane

Originar din Tulcea, Alexandru Georgescu s-a născut pe 30 septembrie 1962. Tot în CV, acesta precizează faptul că este divorţat şi că are „un copil - Georgescu Andra, de 26 de ani, absolventă de Management Hotelier Glion (Bachelor în Business Administration), Elveţia, administrator firmă import şi distribuţie produse cosmetice. Copilul care are atâtea reuşite (după cum descrie impecabil tatăl, în propriul CV) este tocmai Andra Oana Georgescu, judecată pentru ucidere din culpă! Tânăra a fost implicată într-un accident rutier soldat cu decesul a două persoane, tragedia având loc la data de 9 februarie 2008. La vremea respectivă, s-a precizat că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 22/F 87, Oana Georgescu a derapat într-o curbă deosebit de periculoasă şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care circula din sens opus. În urma impactului, M.P. şi V.V. au decedat, iar V.P. a suferit vătămări corporale. Dosarul Oanei Georgescu se află pe rolul Judecătoriei Tulcea, instanţă învestită cu soluţionarea cauzei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii