Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul „Agon" - succese pe toată linia (galerie foto)

ro

17 May, 2011 00:14 3633 Marime text
agon.jpgPrintre spectatorii baletului „Agon" s-au numărat Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski", dar şi Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, precum şi Monixa Coroiu, aceştia din urmă primind o bilă albă pentru activităţile extra-muncitoreşti.

Duminică, pe scena Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski", a avut loc premiera spectacolului „Agon" - înfruntare a destinului sau a propriilor limite. Prin ochii cuiva care nu este critic de specialitate, ceea ce s-a văzut pe scenă a ieşit neaşteptat de bine. Regizorul şi scenograful Horaţiu Cherecheş a montat toate momentele de balet astfel încât fiecare cuplu de balerini a fost pus în evidenţă. Acesta a reuşit să îmbine baletul clasic cu elemente de balet contemporan, fără a ştirbi din eleganţa clasicului şi fără a năuci spectatorii cu mişcări contemporane. Mult dans, multe coregrafii individuale şi de grup greu de executat, îmbinate cu coborâri dificile ale balerinei Rie Aoyagi pe sfori, o premieră la care s-a muncit extrem de mult, din pasiune, deoarece răsplata materială nu-i putea motiva pe balerini. Însă spectacolul nu ar fi fost atât de impresionant dacă nu ar fi existat o muzică aleasă perfect şi efectele speciale năucitoare, realizate doar cu ajutorul luminilor şi umbrelor. Cei 11 tineri balerini profesionişti - Rie Aoyagi (Japonia), Amalia Mîndruţiu, Irina Ganea Mihaiu, Kanoko Suzuki (Japonia), Laima Costa, Delia Luca, Horaţiu Cherecheş, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan, Mihai Pâslaru şi Claudiu Dan - au scris prima pagină a istoriei baletului neoclasic constănţean. La final, spectatorii au aplaudat până li s-au înroşit palmele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 16 Jul, 2011 10:10 super spectacol
  • Andreea Cozac 17 May, 2011 09:09 A fost sublim. O seara de neuitat. Nu stiu sa fi vazut un spectacol de balet atat de reusit aici la Constanta. Multumim Horatiu Chereches si celorlalti 10.