Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţul Gabrielei Firea, fost student la Academia Navală Ce colegi de Academie a avut primarul Pandele (document)

ro

23 Sep, 2010 00:00 6597 Marime text
florentin_-pandele_sursa_foto_financiarul_com.jpgAşa cum a declarat la una dintre emisiunile „Acces direct“, de la Antena 1, Florin Pandele, soţul vedetei de televiziune Gabriela Vrânceanu Firea, este absolvent al Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân“ (actuala Academie Navală „Mircea cel Bătrân“), Facultatea de Navigaţie, secţia civilă.

În promoţia 1984, 192 de academişti au absolvit Institutul de Marină odată cu primarul din Voluntari. Ulterior, timp de 13 ani şi-a practicat meseria până să ajungă treptat în administraţia publică. Până în 1990 a fost ofiţer de marină comercială, apoi, din 1991 până în 1994 a fost ofiţer de navigaţie la Compania engleză de ferryboat „Sally Line“, iar până în 1997 - ofiţer de navigaţie cu brevet de căpitan la Compania engleză de ferryboat „Dart Line“. Dacă Pandele a ajuns primar de oraş, unii dintre colegii săi de promoţie, fie de la secţia Civilă, fie de la cea Militară, ocupă în prezent funcţii importante în diferite structuri ale statului. Dintre foştii colegi de generaţie îi amintim pe următorii: Valentin Borsaru, absolvent al secţiei Militare în 1984 - fost comandant al fregatei „Regina Maria“, Cătălin Silviu Dumistrăcel - contraamiral de flotilă cu o stea, înaintat în grad în decembrie 2009, Victor Guidea - comandor, parte a reprezentanţei militare a României în Uniunea Europeană, Petrea Hanganu - căpitan comandor, Iordache C. Adrian-Dorel - comandor, Ministerul Apărării Naţionale, Işan Emil Alexandru - actual vicepreşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă, filiala Brăila, Alexandru Mârşu - locţiitorul comandantului Flotei Navale, Laurenţiu Ovidiu Pahomie - actual angajat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Ialomiţa, şeful de promoţie Tiberiu Frăţilă a ajuns căpitan comandor şi şef al Departamentului de Informare Publică în cadrul Ministerului Apărării, Adrian Dorel Iordache - înaintat viceamiral în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Marian Moşneagu - fost director al Muzeului Marinei Române, Remus Tilă - fost şef la Cobra Security.

La secţia Civilă, transport maritim, coleg cu actualul primar al oraşului Voluntari a mai fost Marin Chintoan-Uţă, comandant de cursă lungă şi fost director general al Autorităţii Navale Române. La secţia Civilă - Transport Maritim - Electromecanică, Pandele l-a avut coleg pe soţul lui Ani Merlă, şefa Direcţiei de Dezvoltare şi Programe, actual director al Envirotech SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MICHELANGELO 23 Sep, 2010 21:52 NU EXISTA IN 1984 ACADEMIA DE MARINA..LA ACEA DATA DIPLOMELE ERAU EMISE DE UN AMARAT DE INSTITUT DE 4 ANI CARE ELIBERA O DIPLOMA CARE NU DADEA NICI UN TITLU.. DECI NU ERAI NICI CAL NICI MAGAR UN FEL DE OGAR..ACEASTA DIPLOMA O ARE SI TRAIAN BASESCU MARELE DESTEPT AL NATIEI ROMANE...