Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solidari cu Nicolae Matei Peste o mie de oameni au scandat „Ne vrem primarul înapoi!" (galerie foto)

ro

19 Nov, 2012 03:10 3460 Marime text
miting_1.jpgTroiţa din centrul oraşului Năvodari a devenit, ieri, loc de pelerinaj pentru susţinătorii primarului Nicolae Matei, care a fost arestat pentru 29 de zile. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru modul în care primarului Matei Nicolae i s-a înscenat un proces de dare de mită.

La acţiunea organizată de Societatea Civilă din oraşul Năvodari, au participat circa 1.000 de persoane. Printre aceste au fost consilierii locali, deputaţii PNL Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu, senatorul PNL şi ministrul Culturii Puiu Haşotti, preoţii de la lăcaşele de cult din localitate, elevii de la unităţile şcolare, precum şi cetăţenii care l-au votat pe Nicolae Matei la alegerile locale din 10 iunie. Oamenii au purtat pancarte pe care au scris mesaje de susţinere a edilului Matei: „Ne vrem primarul înapoi", „Dacă arestaţi nevinovaţi, arestaţi-ne şi pe noi", „Libertate pentru primarul Matei", „Suntem alături de Nicolae Matei". La mitingul de susţinere a primarului Nicolae Matei au luat parte participă şi preoţii din Năvodari, care au menţionat că „fără primar ni se ia locomotiva de la tren". „Suntem cu toţii alături de primarul nostru. Inima oraşului nostru este una în momentul de faţă. Mai sunt multe de făcut, iar fără dânsul ni se ia locomotiva de la tren!", au spus preoţii, care au rostit şi o rugăciune pentru Nicolae Matei. „Matei trebuie să fie liber. Nu ştiu dacă e vinovat sau nu, dar merită să fie judecat în liberate, le-a transmis, la rândul său, celor prezenţi la miting ministrul Culturii, senatorul Puiu Haşotti.

Mesaj de la Nicolae Matei

miting_2.jpgViceprimarul Florin Chelaru a transmis participanţilor la miting un mesaj din partea primarului Nicolae Matei,

„Nu sunt şantajabil. Oraşul Năvodari nu e de vânzare!", le-a spus locuitorilor oraşului Nicolae Matei. Reamintim că în urmă cu două zile, Societatea Civilă din oraşul Năvodari a făcut public un comunicat de presă în care îşi exprimă nemulţumirea pentru modul în care primarului Matei Nicolae i s-a înscenat un proces de dare de mită. „Cetăţenii oraşului Năvodari sunt indignaţi de modul în care primarului Matei Nicolae i s-a înscenat un proces de dare de mită. În unanimitate și cei care l-au ales și cei ce nu l-au ales suntem solidari spre a-l susține întrucât sub conducerea sa orașul a înflorit la propriu. Avem încredere în justiția din România ca acest proces este judecat corect, că nu este un dosar fabricat doar pentru că în acest moment există o campanie politică extrem de importantă. Dați-ne omul, dați-ne viața!".

Haşotti şi Dragomir, solidari cu năvodărenii

„Nicolae Matei trebuie să fie judecat în libertate", a precizat senatorul Puiu Haşotti. „Mă declar solidar cu cetăţenii din Năvodari, dar şi cu interesele oraşului", a punctat deputatul Gheorghe Dragomir.

Primarul Nicolae Marei are susţinători şi pe internet

Susţinătorii primarului din Năvodari, care a fost reţinut pentru 29 de zile, au iniţiat o petiţie online de strângere de semnături pentru "Eliberarea primarului Nicolae Matei". Petiţa a fost semnată deja de 24 de persoane, care se arată indignate faţă de reţinerea edilului. „Este un abuz din partea DNA şi nimic altceva. Matei este ca un ghimpe pentru cei care vor să pună stăpânire pe Năvodari şi din cauza asta i-au înscenat mizeria asta. Le doresc tuturor procurorilor din toată ţara care fac abuzuri să se lase de muncă", scrie Marian Rogojină. „Primarul Matei Nicolae a făcut multe pentru cetăţenii oraşului şi nu mi se pare drept să fie arestat înainte de a se face o cercetare amănunţită şi nu cred că este un pericol încât să nu poată fi judecat în libertate!" punctează Vasile Lupaşcu. „Nu cred că-i trebuie cuiva prea multe noţiuni juridice să-şi dea seama că este o răzbunare politică, sper să sperăm că justiţia v-a fi obiectivă. Doamne ajută!", a scris Valentina Despa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nelutu Tismaneanu 20 Nov, 2012 19:21 Buna ziua, Am si eu o problema, imi sustin primarul pe dl Matei Nicolae si acest stie cine sunt si cat de solidar sunt cu dumnealui. Nu inteleg de ce nu poate comunica cu noi prin facebook ca doar e in arest preventiv si consider ca are mai multedrepturi decat Adrian Nastase care scrie cat e ziua de lunga pe blogul sau. Lasati-ne primarul sa scrie pe facebook sa il sustinem cat e la greu ca si el ne-a ajutat pe noi cand ne-a fost greu. buna ziua