Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitarea Parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din Mangalia de a amenaja un cimitir, respinsă de APM Constanţa

ro

02 Mar, 2016 00:00 2800 Marime text


Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa a respins solicitarea Parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din municipiul Mangalia, care intenţiona să amenajeze un cimitir pe strada General Vârtejanu nr. 5.
 
În urma analizării documentaţiei depuse, a localizării amplasamentului în planul de urbanism şi în raport cu poziţia faţă de ariile protejate, zone-tampon, monumente ale naturii sau arheologice, zone cu restricţii de construit, zona costieră, APM Constanţa a respins solicitarea de mediu pentru proiectul „Amenajare locuri de veci“, propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, strada General Vârtejanu nr. 5.
 
„Prin comunicarea nr. 6501RP/06.02.2014, Agenția pentru Protecția Mediului Constanţa a transmis necesitatea completării documentației înaintate. În conformitate cu prevederile capitolului VIII, art. 49, alin. (1) din Ordinul MMP nr. 135/2010 pentru aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private, în cazul în care titularul proiectului nu pune la dispoziţia autorităţii competente pentru protecţia mediului toate informaţiile necesare emiterii acordului de mediu în termen de maximum doi ani de la data solicitării acestora, solicitarea se respinge.
 
În cadrul şedinţei Comisiei de Analiză Tehnică din data de 26.02.2016, s-a hotărât respingerea solicitării acordului de mediu. Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile HG nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare“, se arată în decizia Agenției pentru Protecția Mediului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii