Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea Romold SRL a intentat un nou proces Consiliului Judeţean Constanţa. Iată de ce!

ro

09 Feb, 2017 00:00 2676 Marime text
SC Romold SRL, firmă ce desfăşoară „activităţi de protecţie şi gardă“, a apelat la instanţă, din cauza unui litigiu privind achiziţiile publice. Pârât este Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat, pe data de 6.02.2017, dosarul nr. 2727/212/2017, Secţia Civilă, materia - civil, obiectul - acţiune în răspundere contractuală pretenţii, stadiul procesual - fond. Reclamant este SC Romold SRL, iar pârât, Consiliul Judeţean Constanţa. Deocamdată, nu a fost stabilită o primă şedinţă de judecată.
 
În ediţia din 11 noiembrie 2016, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Consiliul Judeţean Constanţa, dat în judecată de o firmă din Vaslui. La mijloc, un litigiu privind achiziţiile publice“. Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost depus, la data de 8 noiembrie, dosarul nr. 7670/118/2016, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, materia - contencios administrativ şi fiscal, obiectul - litigiu privind achiziţiile publice, stadiul procesual - fond. Părţile dosarului sunt societatea Romold SRL, în calitate de reclamant, şi CJC, în calitate de pârât.
 
În şedinţa din 3.02.2017, magistraţii au respins cererea formulată de reclamanta SC Romold SRL, în contradictoriu cu pârâtul Judeţul Constanţa, prin Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ca nefondată. „Cu drept de apel în termen de cinci zile de la comunicare. Calea de atac se depune la Tribunalul Constanţa - Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţa publică din 3.02.2017“ , se arată în hotărârea  231/2017 din 3.02.2017.

Despre Romold SRL

Firma a fost înregistrată în anul 1998 şi are sediul social în municipiul Vaslui, strada Războieni nr. 18. Capitalul social subscris, de 240.000 de lei, integral vărsat, este compus din 24.000 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator este Vasile Mihoci, născut pe 1.04.1951, în Vaslui. Romold SRL desfăşoară activităţi de protecţie şi gardă.                                                                                                                                                                    

Reamintim că, în februarie 2016, Consiliul Judeţean Constanţa a atribuit, prin licitaţie deschisă, contractul privind servicii de pază la obiective realizate în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa“, în valoare de 423.753,12 lei, societăţii SC Romold SRL.
 
În august 2016, SC Romold SRL a apelat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), fiind nemulţumită de o procedură publică organizată de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa. Astfel, firma a depus contestaţia nr. 910/10.07.2015, înregistrată la CNSC sub nr. 12925/10.07.2015. Aceasta a fost formulată împotriva documentaţiei de atribuire elaborate de RAEDPP Constanţa în cadrul procedurii de atribuire, „prin selecţie de oferte, conform normei interne“, a contractului având ca obiect „Servicii de pază şi protecţie a sediilor RAEDPP Constanţa şi a obiectivelor de interes local aflate în administrarea sa“.
 
Astfel, a fost solicitată obligarea autorităţii contractante de a remedia documentaţia de atribuire prin eliminarea criteriului de calificare referitor la interzicerea subcontractării serviciilor de intervenţie şi monitorizare în dispecerat, precum şi de a suspenda procedura de atribuire. În baza documentelor depuse de părţi, CNSC a respins contestaţia formulată de SC Romold SRL, în contradictoriu cu RAEDPP Constanţa, ca urmare a neconstituirii garanţiei de bună conduită.

Citeşte şi:

Consiliul Judeţean Constanţa, dat în judecată de o firmă din Vaslui. La mijloc, un litigiu privind achiziţiile publice

CJC a contractat servicii de pază de la societatea "Romold" (document)

O firmă din Vaslui, nemulţumită de licitaţia pentru serviciile de pază organizată de RAEDPP Constanţa (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii