Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Site-ul Primariei Mangalia - de la slipii Monicai la „hard porn" (galerie foto)

ro

26 Mar, 2009 02:52 2989 Marime text
siteuri.jpgMangalia a descoperit, de vreo doi ani, „minunea" tehnologică a Internetului. Au apărut şi dispărut site-uri, pe care partidele îşi promovează ideile şi manifestările, locuitorii oraşului au devenit blogger-i şi îşi exprimă aprobarea sau dezaprobarea pe marginea diferitelor acţiuni ale primăriei, instituţiile de învăţământ îşi promovează elevii şi profesorii şi până şi poliţiştii din localitate cooperează mult mai bine cu cetăţenii, interactiv.

Cele mai active blog-uri din Mangalia sunt http://lucianvisa.wordpress.com şi http://mangalia.mn/blog, accesate, zilnic, de sute de persoane. Subiectele „preferate" ale blogger-ilor sunt cele din presa cotidiană, analizate şi comentate intens, de cele mai multe ori cu patimă, de susţinători ai unora sau altora dintre partidele din municipiu. Din 2008, de exemplu, lucianvisa.wordpress.com a avut aproape 400.000 de „vizitatori".
Unul dintre cele mai bine puse la punct site-uri din Mangalia este cel al poliţiei din localitate: www.politia.info. Pe lângă informaţii utile, referitoare la modalităţile de prevenire a infracţiunilor, puteţi afla care este echipa managerială a Poliţiei Municipiului Mangalia, dar şi lista cu persoane urmărite la nivel local. Chiar şi angajaţii instituţiei din localitate găsesc aici un link ce îi „trimite" la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi, ulterior, la un soi de „blog" al acestuia, Cuvântul Liber (http://www.prolex.ro/cuvantul-liber), unde îşi pot posta nemulţumirile cu privire la activitatea pe care o desfăşoară. Deja, pe secţiunea „Constanţa", există o postare a unui grup de poliţişti (cel puţin aşa se recomandă aceştia), cu privire la purtarea unuia dintre şefii instituţiei.

Sondaj otevist pe site-ul PSD!

Partidele politice, active în campanie, au intrat într-un soi de lâncezeală... on-line. PD-L-ul are site-ul în construcţie, iar PNL-ul nu şi-a mai reactualizat pagina web de la începutul verii trecute. PSD-ul, ceva mai activ din acest punct de vedere, are o bună sursă de informaţii pe site-ul primăriei, de unde îşi şi „alege" comunicatele de presă. Tot pe acest site mai descoperim că 73% dintre locuitorii care au votat pe acest site doresc „aqua park", în timp ce doar 26% dintre ei nu găsesc acest proiect drept unul oportun. Procentele rămân aceleaşi însă, indiferent de câte ori votează alţi vizitatori, semn că sondajul (realizat, se pare, în simpaticul stil al „Mondenilor" - 73% şi 26%, un procent dintre localnici fiind pierdut „pe drum") s-a cam finalizat.
„Cireaşa de pe tortul" site-urilor din Mangalia rămâne... pagina web a Primăriei Mangalia. În secţiunea „forum", am descoperit, cu uimire, reclame şi testimoniale pentru pastile străine de slăbit, dar şi dintre cele împotriva infertilităţii (!). Şi, pentru că tot vorbim de infertilitate, se pare că lipsa vigilenţei administratorului (mai preocupat, se pare, de site-ul PSD Mangalia) a adus, pe site-ul Primăriei Municipiului Mangalia, reclame „hard porn", postate de un fan al genului din... Tanzania! Dacă am fi răutăcioşi, am putea spune că cine se satură de imaginea atât de „reprezentativă" pentru Mangalia a Monicăi Columbeanu, de pe prima pagină a site-ului oficial al Primăriei Mangalia, poate accesa forumul aceleiaşi adrese de Internet.
Cum, însă, blog-urile Mangaliei sunt foarte active, se pare că şi angajaţii primăriei mai zăbovesc pe ele, în timpul orelor de muncă. Astfel, cum greşeala colosală a administratorului a intrat în colimatorul bloger-ilor, pozele mai mult decât provocatoare, dar şi forumul de pe pagina primăriei, au fost şterse în cursul zilei de ieri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei 27 Mar, 2009 02:17 siteul militiei e bunicel, dar pentru ei , ala cu lucian visa este doar o revista a presei incompleta si inutila pt ca sintem toti abonati la stiri prin mail la ziua, singurul blog adevarat e pe siteul mangalia.mn dar si acolo mai e de lucrat, cu toate ca a batut siteul primariei.