Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza interviului Online cu prof. univ. dr. Marian Cojoc, candidat la funcţia de rector al Universităţii Ovidius Cojoc-„Îmi asum şi activul şi pasivul mandatului de prodecan. Experienţa managerială este cartea mea de vizită"

ro

16 Feb, 2012 00:00 2182 Marime text
sintezainterviu-MarianCojoc2.jpgŞi-a început cariera universitară în urmă cu 19 ani

Şi-a început cariera universitară în octombrie 1993, ca asistent universitar la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie. „Am susţinut, respectând intervalele legale ale timpului, toate funcţiile didactice, tot prin concurs, respectiv lector în 1996, conferenţiar în 2001, profesor în 2004 - cu validarea concursului prin ordinul ministrului. În mod evident, nu a fost vorba de o îndrumare, fapt ce poate rezulta prin simpla vizualizare a CV-ului, deoarece am intrat în învăţământul preuniversitar anterior, în 1984, ca tânăr absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filosofie, Universitatea Bucureşti, şi am rămas până în 1991, când, tentat de anumite condiţii pecuniare mai bune, am părăsit pentru un an şi 8 luni învăţământul, încadrându-mă ca ofiţer cu funcţiile trecute în CV. M-am întors în învăţământ în 1993".

„Nepătrunse sunt căile domnului..."

La începutul anului 2011 a devenit membru PNL. „Nu deţin funcţii politice, iar opţiunea politică în sine are o explicaţie, mărturisită de altfel chiar la momentul intrării: nemulţumirea produsă de textul Legii Educaţiei naţionale care, din nefericire, a politizat prin manieră, prin metodă, mediul economic. Am intrat cu speranţa că odată ajuns la putere, PNL va acţiona pentru schimbarea ei. În condiţiile în care nu este însoţită de o muncă asiduă în terenul politicii, nu cred că apartenenţa la o formaţiune politică este un dezavantaj în competiţia în care mă aflu. În privinţa unei cariere politice, în cazul în care nu voi deveni rector: „Nepătrunse sunt căile Domnului..."

„Ştiu să-mi recunosc şi greşelile"

L-am întrebat pe Marian Cojoc care sunt punctele forte, care sunt punctele slabe, atacabile din activitatea sa. „Puncte forte: experienţa, echilibrul, tenacitatea, capacitatea de a recunoaşte greşelile. Puncte slabe: mi-aş permite o comparaţie extrasă din memoriile celebrului Constantin Argetoianu. Acesta, descriindu-l pe Regele Ferdinand, spune că avea o slăbiciune majoră, anume: „spunea prea multe oricui, uneori prea mult oricui. Altfel spus, în ce mă priveşte, punctul meu slab a fost, este şi din păcate va fi credinţa prea mare în oameni..., mai ales în cei cărora le-am făcut un bine.

„Evoluţia profesională mă recomandă să candidez pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius"

Evoluţia profesională, faptul că în acest sens în raport cu ceilalţi candidaţi am străbătut treaptă cu treaptă, trecând prin diverse experienţe manageriale timp de 11 ani, de la prodecan cu asigurarea calităţii la prodecan pentru probleme administrative, decan, prorector pentru probleme de învăţământ, toate acestea mă recomandă să candidez la funcţia de rector al Universităţii Ovidius", a spus Marian Cojoc la Interviu Online. Universitarul a mai adăugat că doar votanţii vor fi în măsura să considere dacă el este omul potrivit pentru a ocupa acest post.

„Albă sau neagră"

Dacă va deveni rector, Marian Cojoc crede că mandatul său va fi „unul marcat la început de presiuni, dar pe parcurs puterea de comunicare de care dispun ar fi argumentul forte în realizarea construcţiei manageriale propuse".„Dacă nu voi câştiga competiţia, voi rămâne profesor la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, unde sunt titular încă din anul 1993". În final, Marian Cojoc a apreciat că votul universal prin care va fi desemnat viitorul rector nu este în măsură să mulţumească întreaga comunitate academică.

Interviul integral îl puteţi citi aici .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii