Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul Liber al Navigatorilor marchează Ziua mondială a marinei. Navigatorii români au nevoie de un contract colectiv de muncă (galerie foto)

ro

28 Sep, 2017 11:53 1816 Marime text
Sindicatul Liber al Navigatorilor marchează azi Ziua mondială a marinei. Tema aleasa pentru acest an este "conectarea navelor, porturilor si oamenilor".

Tema a fost aleasă pentru a oferi oportunitatea de a ne concentra asupa numeroșilor actori implicați în domeniile navigației și logisticii.

Evenimentul a debutat cu un scurt mesaj video adresat tuturor navigatorilor. 

”SLN apără drepturile navigatorilor români.  Avem în față multe provocări. Ne dorim că navigatorii români să fie bine acoperiți legal oriunde ar naviga. De asemenea vrem să impunem UE anumite criterii astfel incât și navigatorii români să poată fi competitivi. Mai mult, plecând de la aceste lucruri, SLN lansează proiectul Cadetul român” - a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul SLN. 


Acesta a mai precizat că în fiecare lună exista 100 de cazuri de navigatori care suferă din cauza legislației.

"Navigatorii nu știu să negocieze toate clauzele unui contract de muncă. Ei se uită la salariu și la perioada de îmbarcare. Însă în contract sunt multe clauze pe care navigatorii nu le înțeleg" a explicat liderul SLN.  Navigatorii romaâi au nevoie de un contract colectiv de muncă. Ne dorim să reușim acest lucru" a mai adăugat Adrian Mihălcioiu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii