Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sidonia Spataru va juriza festivalul "Dan Spataru"

ro

25 Sep, 2008 00:00 7158 Marime text
1222287233.jpg

Organizatorii festivalului "Dan Spataru" au ales ziua de 2 octombrie ca data de incepere a manifestarii deoarece artistul s-a nascut in aceasta zi. La editia din acest an participa 20 de concurenti din toata tara, cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani.

In acest an, evenimentul cultural are o singura sectiune, de interpretare, care va avea loc in zilele de 2 si 3, ultima seara fiind rezervata galei laureatilor. Luminita Anghel si Costel Lazaroiu vor incanta publicul in prima seara, iar a doua zi vor urca pe scena Doina Spataru si tanarul Fuego. Mihai Constantinescu, Jean Constantin si Gabriel Dorobantu vor fi invitatii serii Galei Laureatilor.

Se va canta live

Festivalul va fi unul in care se va canta live, orchestratia fiind asigurata de Big Band Radio, sub bagheta maestrului dirijor Ionel Tudor. Concurentii vor fi jurizati de personalitati cunoscute, din lumea culturala, si reprezentanti locali. Presedintele juriului este Titus Andrei, coordonatorul redactiei de muzica usoara ,,Radio Romania", iar membrii sunt: Sidonia Spataru - balerina, Voicu Enachescu - dirijorul corului de camera ,,Preludiu", Aurel Manolache - compozitor, Aurel Storin - scriitor, Dan Dimitriu - compozitor si dirijor, Andreea Andrei - textier, Cornelia Dumitrescu - director Casa de Muzica ,,Electrecord", Aurelian Arsene - consilier local. Festivalul "Dan Spataru" s-a nascut din dorinta de a pastra vie memoria indragitului si regretatului artist, nascut in Medgidia. Totodata, era nevoie de o manifestare cultural artistica anuala, care sa-i cheme pe scena pe tinerii talentati care vor sa se exprime prin muzica usoara.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii