Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfatul Bătrânilor din Mihail Kogălniceanu s-a întrunit, ieri, în prima şedinţă (galerie foto)

ro

06 Jun, 2013 00:00 2354 Marime text
Primăria comunei constănţene Mihail Kogălniceanu a pus, ieri după-amiază, bazele unei noi structuri locale, din care fac parte bătrânii din comunitate. Sfatul Bătrânilor, căci acesta este numele noii structuri, a reunit, ieri, mai mult de 50 de persoane, adică peste aşteptările administraţiei locale. Bătrânii care au participat, ieri, la prima întrunire sunt membri fondatori ai Sfatului Bătrânilor şi au primit, fiecare, câte o insignă pe care este inscripţionat „Sfatul Bătrânilor” şi „Primăria Mihail Kogălniceanu”, caiete şi pixuri personalizate. Iniţiativa a fost şi rămâne în continuare deschisă tuturor persoanelor care consideră că au ceva bun de spus.
Primarul localităţii, Ancuţa Belu, a declarat, în contextul primei întâlniri, că Sfatul Bătrânilor este organizat la iniţiativa unei persoane prezente la eveniment, dar şi că bătrânii sunt purtătorii de cuvânt ai comunităţii, căci ei pot transmite mesajul lor către trei generaţii: persoanelor de vârsta lor, copiilor şi nepoţilor.
În cadrul Sfatului Bătrânilor vor fi dezbătute o serie de proiecte a căror implementare va fi decisă în funcţie de votul membrilor. În cadrul întâlnirii de ieri, cei prezenţi au ridicat problema Casei Armatei şi a căminului de garnizoană din localitate, în sensul în care oamenii doresc ca aceste două obiective să revină în administrarea autorităţilor locale. Ancuţa Belu a declarat că a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării, dar şi cu deputatul PNL Mihai Lupu, care i-au promis că problema se va rezolva. În prezent, cele două obiective sunt în stare de ruină şi se află în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Cert este că, aşa cum a declarat primarul, pentru ca ele să treacă în administrarea autorităţilor locale, este necesar punctul de vedere al unei comisii din minister şi, ulterior, emiterea unei hotărâri de Guvern.

Club pentru pensionari

Totodată, bătrânii îşi doresc, în imediata apropiere a căminului care se construieşte vizavi de sediul Primăriei, un club pentru pensionari şi, pe viitor, amenajarea unei pieţe în zona centrală a localităţii.
Tot ieri, Ancuţa Belu a anunţat că administraţia locală urmează să realizeze două parcuri, dintre care unul în satul Piatra.
De reţinut este că, potrivit declaraţiilor primarului, consilierii locali îşi vor face cât de curând cărţi de vizită, pe care le vor împărţi fiecare pe câte două, trei străzi din localitate, în ideea de a afla astfel cât mai multe dintre problemele şi doleanţele oamenilor.
Următoarea întâlnire a membrilor Sfatului Bătrânilor va avea loc tot într-o miercuri, pe data de 4 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii