Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Servicii de peste 2,5 milioane de lei, contestate Gemini Trade DDD nu vrea să renunţe la contractul de dezinsecţie cu CNE Cernavodă (document)

ro

18 Jul, 2016 00:00 5086 Marime text


Încă de anul trecut, Societatea Naţională Nuclearelectrica SA se chinuie să găsească o firmă care să presteze servicii complete pentru executarea profilactică şi de intervenţie a acţiunilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi erbicidare în obiectivele administrate de CNE Cernavodă. Până la 2.599.080 de lei fără TVA, adică aproximativ 650.000 de lei pe an, este dispusă Nuclearelectrica să dea firmei care, pentru următorii patru ani, se va ocupa de astfel de servicii.
 
Din luna octombrie a anului trecut licitaţia nu a fost încă atribuită, şi asta pentru că nici până acum nu s-a ajuns la un deznodământ, întrucât firma constănţeană Gemini Trade DDD a apelat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), după ce oferta clasată pe locul întâi a fost invitată să participe la licitaţia electronică. Cei de la Gemini Trade DDD nu au avut prea mare noroc, întrucât CNSC a decis să le respingă contestaţia iar şi iar şi iar. CNSC a emis, pe 27 iunie, Decizia nr. 1120/C10/1150, prin care tranşa contestaţia nr. 555/30.05.2016 a firmei Gemini Trade SRL. Societatea cerea anularea comunicării nr. 6292/19.05.2016 prin care a fost invitată la semnarea acordului-cadru la preţul total de 2.398.000 de lei fără TVA, precum şi obligarea autorităţii contractante la reluarea procedurii de atribuire cu respectarea deciziei Consiliului nr. 251/C10/109 din 23.02.2016, respectiv la  emiterea unei noi invitaţii la faza electronică şi reluarea acestei faze cu respectarea deciziei CNSC, a prevederilor legale şi a menţiunilor din fişa de date a achiziţiei. CNSC a respins însă contestaţia ca nefondată, decizia fiind obligatorie pentru părţi.
 
Firma contestatară, Gemini Trading DDD, a derulat acest contract cu CNE Cernavodă în ultimii patru ani, astfel că trage cu tot dinadinsul să îl reînnoiască. În 2011, firma constănţeană câştigase contractul cu o valoare de peste 2,1 milioane de lei, cu acelaşi obiect: servicii complete pentru executarea profilactică şi de intervenţie a acţiunilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi erbicidare în obiectivele administrate de CNE Cernavodă. Şi atunci oferta sa a fost descalificată, iar firma s-a adresat CNSC, care însă a soluţionat favorabil cererea sa.
 
Acum, la ultima procedură, patru firme au depus oferte: Gemini Trade DDD SRL, din Constanţa, Wasval SRL, din Iaşi, Custara SRL, lider al asocierii SC Custara SRL - Cuvastel Serv SRL, din Constanţa, şi Cuvastel Serv SRL, asociat al Asocierii SC Custara SRL - Cuvastel Serv SRL. Aşadar, trei firme din Constanţa şi una din Iaşi.
 
Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, firma contestatară, Gemini Trade DDD SRL, a fost înregistrată în decembrie 2001 şi derulează „alte activităţi de curăţenie“. Asociaţi în cadrul firmei sunt Taşcu Bîrzu şi Dincă Bîrzu, care au părţi egale în firmă. Taşcu Bîrzu mai apare ca administrator şi asociat al firmei Gemini-Impex SRL, radiată. Dincă Bîrzu mai este administrator al societăţilor Derating International SRL şi Gemini-Impex SRL, ambele radiate, şi asociat în Derating SRL, Derating International SRL şi Gemini-Impex SRL.
 
Gemini Trade DDD este obişnuită cu contractele pe bani publici. Firma şi-a adjudecat acum doi ani un contract cu Romsilva, pentru Herghelia Mangalia, contra sumei de 13.500 de lei, iar de la Transelectrica a obţinut un contract, tot pentru deratizare şi dezinsecţie, în valoare de 20.421,76 de lei. Firma a avut de-a lungul timpului contracte şi cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timişoara, dar în special cu Transelectrica.
 
Custara SRL, una dintre firmele participante, a fost înfiinţată în 2015, iar Cuvastel SRL, în 2012, avându-i ca fondatori pe Elena Stamuli şi Stere Custara, cel din urmă fiind numit şi administrator la data înfiinţării. Firma desfăşoară „activităţi de curăţenie“.
 
Cât despre Wasval SRL, din Iaşi, aceasta este controlată de Valentina Tudorachi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii