Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seful RAEDPP, prea ocupat pentru audiente

ro

17 Jun, 2008 00:00 1204 Marime text
1213627167.jpg

Un barbat din Constanta spune ca, timp de sase ani, a incercat sa cumpere de la Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public Privat (RAEDPP) Constanta casa nationalizata in care sta de o viata. Neculai Mirvald povesteste ca a ajuns sa se perinde lunar pe la secretariatul institutiei, pentru a reusi sa intre in audienta, dar, de fiecare data, seful RAEDPP a fost de negasit.

Calvarul constanteanului isi are inceputurile inainte de 1996, cand, ramas pe drumuri, alaturi de sotie si cei trei copii, s-a vazut nevoit sa-si duca traiul prin vecini. O perioada a stat, alaturi de familie, sub cerul liber, pe strada Mircea cel Batran, pana cand si-a vazut tot avutul arzand. Incidentul a reusit sa sensibilizeze autoritatile, iar edilul din aceea perioada, Gheorghe Mihaiesi, i-a dat familiei o locuinta. Nu au ramas mult timp in acel imobil, pentru ca, dupa numai trei luni, au primit o casa pe strada Nicolae Iorga, unde au ramas pana in prezent.

Ia-l de unde nu-i!

De sase ani, incearca sa cumpere locuinta de la stat. A depus zeci de cereri la sediul RAEDPP, dar, pana acum, nu a primit niciun raspuns. Indignat, a incercat sa intre in audienta la Radu Babus, directorul general al institutiei, dar acesta a fost de negasit. Contractul de inchiriere cu RAEDPP expira in 2009, iar familia barbatului sta sub amenintarea ca se vor vedea aruncati in strada. Nici cu extinderea nu a avut sorti de izbanda. In urma cu doi ani, barbatul a inceput sa depuna cereri la sediul aceleiasi institutii. Alaturi de cei doi copii si sotie, isi duce veacul intre cei patru pereti ai unei camere. Casa este compusa din doua incaperi, dar doar una dintre ele este locuibila. "Este in permanenta umeda si plina de mucegai, din cauza unei conducte care a fost sparta", explica Mirvald. "In aceeasi curte exista o alta locuinta, lasata in paragina, in care nu mai locuieste nimeni de doi ani. Daca se darama, ne afecteaza si pe noi, pentru ca avem pereti comuni cu camerele ei", isi spune pasul constanteanul. Dupa doi ani, barbatul a primit, in cele din urma, un raspuns. Nefavorabil, insa. Prin adresa nr. 796/28.05.2008, familia Mirvald este instiintata ca in "imobil nu exista spatiu liber, din punct de vedere fizic si juridic, care sa faca obiectul unei extinderi". Madalina Motataianu, director al Directiei Administrare Imobile din cadrul RAEDPP, a explicat ca Neculai Mirvald ar fi trebuit sa-si indrepte solicitarile de cumparare catre Directia juridica si nu catre directorul general. Cat despre extindere, RAEDPP nu detine situatia juridica a casei.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii