Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se vinde fosta fermă zootehnică-SC Agroholding Holland Development Group SA, firmă care apare în Dosarul Retrocedărilor, executată silit (document)

ro

12 Dec, 2014 00:00 5184 Marime text
Firma Holland Development Group SA, al cărei nume apare în celebrul Dosar al Retrocedărilor, pare a întâmpina ceva probleme. Administrată, până în primăvara acestui an, de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, o cunoscută apropiată a tandemului Mazăre-Constantinescu, firma a operat în acest an o serie de schimbări, despre care vom discuta ulterior.

Cum menţionam, societatea este pe cale să piardă un imobil-teren, care a fost scos la licitaţie. Mai precis, este vorba despre fosta ferma Zootehnică-SC Agroholding din judeţul Constanta, în suprafaţă de peste 22.000 de metri pătraţi, având nr. cadastral 207904 (nr. cadastral vechi 2476/2/2/1). Preţul de pornire a licitaţiei este de 5.209.195.05 lei cu TVA. Executarea silită se face în baza titlului executoriu - contract de ipotecă autentificat sub nr. 1498/03.10.2013 la BNP George Grosu. Executarea silită a fost încuviinţată prin încheierea nr. 5221/12.03.2014 a Judecătoriei Constanţa pronunţată în dosarul 6361/212/2014, în care SC Medrom Invest SRL are calitate de creditoare şi SC Holland Development Group SA este debitor. Imobilul se scoate la licitaţie în vederea recuperării sumei totale de 1.675.000 de euro reprezentând debit conform titlului executoriu şi a sumei de 91.610 de lei reprezentând cheltuieli de executare.

Cumpărată de la controversatul om de afaceri norvegian Kay Tonnes Thorkildsen

Dar cum a ajuns Holland Development Group SA în posesia acestui imobil-teren pentru care este acum executată silit? În anul 2008, la Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor firmei SC Holland Development Group, s-a aprobat cumpărarea terenului situat în intravilanul municipiului Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu (fost Ferma Zootehnică - SC Agroholding) Lot 2/1, judeţul Constanţa, în suprafaţă de 22.500,00 m2, identificat cu nr. cadastral 2476/2/2/1 de la societatea Westhouse Group SRL. Atunci, acţionarii au mandat-o pe Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, care avea, la acea dată, calitatea de administrator unic al societăţii, să negocieze preţul, termenele de plată şi să semneze contractul de vânzare-cumpărare în formă autentică. Datele au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 884, partea IV din 13 februarie 2008. Vânzătorul, Westhouse Group, subsidiară a RomReal Ltd, era, atunci, condusă de CEO-ul Kay Tonnes Thorkildsen.

Schimbări recente în Holland Development SA

Revenind însă la Holland Development SA, firma executată silit pentru terenul fermei zootehnice a operat o serie de schimbări în ultimul an. Deşi hotărârea a apărut în Monitorul Oficial abia în luna aprilie, asociaţii reuniţi în şedinţă au decis, pe 27.11.2013, cooptarea în firmă a societăţii Clubo Galactic SRL, reprezentată legal de Andreea-Georgiana Şerban, prin majorarea capitalului social cu 10 părţi sociale, a 10 lei fiecare, adică aport numerar în suma de 100 de lei. Concomitent, s-a petrecut şi cesionarea celor 600 de părţi sociale deţinute de asociatul Sorina-Gina Hortolomei-Moscu către Galactica House SRL, potrivit datelor de pe Vrăjitorul.eu.

Conform menţiunilor actuale de la Registrul Comerţului, acţionarii Holland Development Group SA sunt Millenium Global Development SA, din Constanţa, care deţine 80% din cota din participaţii, Flash Trading House SRL din Bucureşti - 15% şi Flash Enterprises SRL - 1% din Bucureşti. Acestora li se adaugă persoanele fizice Crina Simona Sandu şi Bogdan Gabriel Sandu - cu câte 2%. Administratorul este Galactica House SRL din Constanţa, reprezentată de Andreea-Georgiana Şerban.
Astfel, potrivit datelor furnizate de Oficiul Registrului Comerţului, Galactica House SRL a fost înfiinţată de Andreea Georgiana Şerban şi de SC Clubo Galactic SRL. În Clubo Galactic, unic asociat a devenit, recent, Georgiana Andreea Şerban, după ce, tot în luna martie, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu şi-a cesionat părţile sociale în favoarea asociatei sale. Andreea Georgiana este chiar fiica celebrei Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.

Firma executată silit şi Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

Revenind la firma executată silit, Holland Development Group SA a vândut, în 2004, terenul pe care ulterior s-a construit Hotelul Malibu. Înainte, terenul respectiv fusese atribuit acestei firme chiar de primarul Radu Mazăre, printr-o dispoziţie a acestuia de la sfârşitul anului 2003. Numele firmei Holland Development Group SRL apare în Dosarul Retrocedărilor de terenuri în care Radu Mazăre a fost pus sub acuzare alături de Nicuşor Constantinescu şi de alte câteva zeci de persoane fizice. Acuzaţia procurorilor este că ei ar fi păgubit bugetul de stat cu 114 milioane de euro prin retrocedarea aparent ilegală a circa 100 de hectare de teren situat în Constanţa. Rechizitoiul poate fi consultat AICI, în secţiunea „Documente“. Numai către firma Holland Development Group SA, primarul ar fi retrocedat un total de peste 52.000 de metri pătraţi din Constanţa, în valoare de 2.895.764 de dolari. De observat că toate miile de metri pătraţi retrocedaţi sunt în Parcul Tăbăcărie, zona Bulevard.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii