Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
19:59 18 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Se doreşte înfiinţarea unei noi structuri de ordine publică - Poliţia Turistică!

ro

27 Sep, 2017 00:00 817 Marime text
Proiectul Legii Turismului propune înfiinţarea Poliţiei Turistice pentru fiecare staţiune, desprinsă din rândul Poliţiei Locale, noua structură putând sancţiona acţiunile non-conforme şi comportamentul turiştilor care nu respectă recomandările specifice sau generale, precum indicaţiile salvamarilor sau ale salvamontiştilor. 

În legătură cu această prevedere, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat, la Constanţa: „Chestiunea legată de crearea acestei structuri trebuie discutată cu Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România şi Asociaţia Comunelor din România. Este important, în funcţie de bugetele pe care le au, dacă pot organiza genul acesta de poliţie la nivelul aparatului local, adică din Poliţia Locală să se facă şi această chestiune, Poliţia Turistică“.
Legat de atribuţiile viitorilor poliţişti turistici, ministrul Turismului a afirmat că Poliţia Turistică ar trebui să-i sancţioneze direct inclusiv pe turiştii care nu respectă recomandările şi restricţiile impuse de salvamari sau de salvamontişti.
 


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii