Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se confisca masinile... dupa sapte zile de stationare

ro

02 Feb, 2009 14:17 1109 Marime text
Noua găselniţă a autorităţilor locale din capitală, din sectorul 6, rezolvă problema maşinilor parcate pe spaţiul public. Potrivit măsurii date de Consiliul Local al sectorului, maşinile care nu îşi mişcă roţile timp de 7 zile, vor fi ridicate.

Potrivit http://www.evz.ro/, decizia în cauză a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de consiliul de sector. Directorul adjunct al Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane Sector 6, Daniel Huştea, a declarat că sunt vizate în acest caz maşinile expuse spre vânzare care stau în parcările amenajate şi gratuite.

Mai în glumă, mai în serios, metoda pe care o vor pune în aplicare este următoarea: se vor face însemne cu vopsea pe cauciucuri şi asfalt. „Dacă omul îşi împinge cu umărul maşina, cinci centimetri mai încolo, se consideră că maşina a fost mişcată, şi se reîncepe numărătoarea celor 7 zile. Altfel n-avem cum să facem!", consideră Huştea. Pe lângă asta, vor mai fi ridicate şi maşinile sau remorcile staţionate neregulamentar pe carosabil, stânjenind circulaţia, dar şi cele care ocupă locul de parcare al vreunui vecin, plătit la ADP. În aceeaşi schemă de ridicare se află şi maşinile parcate pe trotuar şi care nu asigură pentru circulaţia pietonilor un spaţiu de cel puţin un metru. Dacă spaţiul pietonal e mai mic de 1 metru, autovehiculul va fi ridicat şi depozitat în spaţiul din Str. Mănăstirea Văratec, nr. 14-16. Şoferii care lasă acest spaţiu, dar parchează totuşi pe trotuar, se vor alege cu roţile din stânga blocate. Deblocarea costă 170 de lei pentru maşinile cu greutatea sub 2.500 kg şi 350 de lei pentru cele cu greutatea mai mare.

Pentru depistarea maşinilor staţionate neregulamentar pe drumurile publice, metoda e ceva mai simplă: un echipaj de poliţie va patrula în fiecare dimineaţă pe marile artere din sector şi va filma maşinile buclucaşe. Vor suna apoi operatorii economici care se ocupă cu ridicarea lor. „Cetăţenii care şi-au ridicat între timp maşinile primesc acasă amenda plus punctele de penalizare, celelalte maşini vor fi ridicate", explică directorul. 

Tariful de ridicare pentru autovehiculele este diferenţiat, în funcţie de masa pe care acestea o au: sub 2.500 de kg este de 200 de lei, pentru cele cu greutatea între 2.500 şi 4.000 kg este de 400 de lei, iar pentru cele care depăşesc 4.000 de kg este de 1.800 de lei. La tariful de ridicare, se adaugă cel de transport, diferenţiat şi el, respectiv 200, 400 şi 1.800 de lei, şi tariful de depozitare, taxat pe zi cu 300, 600 şi respectiv 2.000 de lei. „E normal să-i taxăm mai scump pe posesorii de maşini mai mari. Bătaia de cap e mai mare, plus că, în general, sunt maşinile cu care fac banii, deci trebuie să-i usture mai tare", spune Huştea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii