Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută investitori pentru realizarea proiectului „Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă“

ro

28 Aug, 2014 00:00 1901 Marime text
Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) informează acţionarii, investitorii şi publicul că, astăzi, iniţiază procedura competitivă de selectare de investitori pentru realizarea proiectului „Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă“, în conformitate cu strategia de continuare a proiectului, aprobată în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din data de 22 august.

Potrivit unui comunicat de presă, prima etapă a procedurii de selecţie constă în calificarea investitorilor interesaţi, pe baza documentaţiei de calificare depuse, conform instrucţiunilor de pe site-ul SNN, fiind luate în considerare următoarele criterii: „Gradul înalt de specializare tehnologică a proiectului, cerinţele de bonitate/capabilitate financiară, experienţa operaţională şi comercială şi capabilitatea tehnologică şi managerială pentru dezvoltarea şi construirea proiectului“. Astfel, în urma îndeplinirii cerinţelor de calificare, investitorii vor avea acces la informaţii detaliate cu privire la acest proiect. Ulterior, ei vor fi invitaţi să depună scrisori de intenţie (însoţite de documentaţia de susţinere a intenţiei), acestea urmând a fi evaluate în vederea stabilirii investitorului selectat pentru desfăşurarea de negocieri şi a înfiinţării Societăţii de Proiect, la care să fie transferată valoarea investiţiei SNN în EnergoNuclear SA.

Comisie interministerială pentru proiectul „Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă“

În Monitorul Oficial nr. 618 din 22 august, a fost publicată decizia prim-ministrului nr. 254/2014 privind înfiinţarea comisiei interministeriale pentru proiectul „Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă“. Potrivit articolului 1, începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, se înfiinţează comisia interministerială pentru proiectul „Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă“, structură fără personalitate juridică. Comisia este condusă de viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care are calitatea de preşedinte. Atribuţiile comisiei sunt: de a supraveghea şi a răspunde de punerea în practică şi respectarea strategiei de continuare a proiectului, de a supraveghea modul de derulare a procedurii de selecţie a investitorilor, de a coordona activitatea comisiei de negociere cu potenţialii investitori. De asemenea, comisia va informa periodic Guvernul cu privire la derularea procesului de selecţie a noilor investitori pentru continuarea realizării proiectului „Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă“ şi va lua decizii cu privire la problemele prezentate de comisia de negociere.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii