Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Scutierul“ Sorin Strutinsky împlineşte 47 de ani Prima aniversare fără a-l avea alături pe Nicuşor Constantinescu

ro

28 Oct, 2014 00:00 4437 Marime text
Sorin-Gabriel Strutinsky, „scutierul“ sau „trezorierul“ tandemului Radu Mazăre - Nicuşor Daniel Constantinescu, împlineşte, astăzi, 47 de ani.

Afacerist de marcă al Constanţei, Strutinsky şi-a pus amprenta pe mai multe business-uri de succes. În anumite dintre aceste afaceri, este „coleg“ cu PSD-iştii care conduc oraşul şi judeţul. Are doi copii cu fosta sa soţie, Adriana. Implicat în peste 40 de business-uri din Constanţa, dar şi din restul ţării, Sorin Strutinsky a reuşit chiar să ocupe un loc în Topul Forbes 500 cei mai bogaţi români.

 Coleg de facultate, apoi coleg de afaceri cu Mazăre şi Constantinescu

Sorin-Gabriel Strutinsky s-a născut în urmă cu 47 de ani, în Botoşani. A venit la Constanţa pentru a urma cursurile Institutului de Marină, specializarea Eletrotehnică (numai că a absolvit-o cinci ani mai târziu decât primarul Constanţei). Aşa i-a cunoscut pe cei care aveau să-i devină parteneri de afaceri şi prieteni: Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre. De aici, traseul său a fost doar ascendent.

A început ca acţionar la Neptun TV, alături de foştii colegi de la Institut, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, pe atunci jurnaliști. A absorbit SOTI TV, înfiinţată din donaţiile familiei Raţiu, după Revoluţie. Prin intermediul trustului Conpress, extins în ultimii ani şi în judeţe din Moldova, Sorin Strutinsky s-a transformat din datornic către Primăria Constanţa (înainte ca Radu Mazăre să preia frâiele), în salvatorul lanţului de distribuţie a presei din România - RODIPET, prin firma Tutun şi Ziare, aşa cum l-a prezentat chiar preşedintele AVAS, în urmă cu câteva luni.

 Celebra tripletă de aur Strutinsky-Mazăre-Constantinescu

 Deţine părţi sociale şi administrează mai toate firmele în care apar numele primarului Constanţa şi al preşedintelui CJC. Mai mult decât atât, Strutinsky se află la cârma televiziunii Neptun şi a ziarului Telegraf, afacerile de suflet ale lui Mazăre, care, împreună cu prietenii săi şi actualii colaboratori într-ale afacerilor sau ale politicii, a pus bazele ziarului Contrast şi, mai târziu, ale Telegrafului. În ceea ce priveşte sportul, dacă Mazăre preferă sporturile extreme, iar Constantinescu, handbalul, Strutinsky este preşedintele Clubului Volei Municipal şi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Volei. Chiar dacă, de-a lungul timpului, cei trei nu au împărtăşit pasiunile într-ale politicii, au avut multe alte puncte comune: afacerile, sportul, imobiliarele. Sorin Strutinsky este, totodată, preşedinte al filialei constănţene a UGIR-1903. Numele lui Sorin Strutinsky apare nu doar în numeroase firme cipriote, ci și în societăți şi căsuţe poştale din Insulele Virgine şi din Antilele Olandeze.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii