Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări majore la mall-urile Constanţei Amprenta KLD a „trezorierului“ Strutinsky într-o firmă care cultiva, iniţial, cereale

ro

28 Mar, 2015 00:00 4471 Marime text


Schimbări majore în firmele care s-au dezvoltat sub semnătura lui Sorin Strutinsky. Dacă în urmă cu câteva zile făceam o trecere în revistă a societăţilor în care este implicat cunoscutul partener de afaceri al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu, ulterior, am dezvoltat informaţiile referitoare la acestea, în materialul „Firmele «matrioşca» pe care Sorin Strutinsky le controlează din umbră” .

 Cafenea la vedere, în mall

Firma SC KLD Services SRL, despre care am detaliat în ultimul articol menţionat, este asociat persoană fizică şi în SC Spotunu SRL, companie care a trecut recent prin schimbări majore. Potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 1499 din 23 martie, în urma Adunării  Generale a Asociaţilor SC Stiu SRL din luna decembrie 2014, s-a aprobat schimbarea denumirii societăţii în SC Spotunu SRL. Asociaţii - KLD Services SRL (95%) şi Evelina Dana Drăgan (5%) au hotărât tot atunci închiderea punctului de lucru al societăţii situat în Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 220 numărul A-05 la aceeaşi adresă, dar în spaţiul A5, cafenea NO 1. Totodată, se revoca din funcţia de administrator Evelina Dana Drăgan şi se numea în funcţie Monica-Elena Stancu. Noul obiect de activitate al firmei devenea „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“.

Potrivit Registrului Comerţului, pe fosta societate Stiu SRL (redenumită acum Spotunu SRL) funcţiona la un moment dat cafeneaua Servus Caffe dintr-un mall de la periferia Constanţei. Asociaţi persoane juridice în fosta Stiu SRL erau firmele City Docent SRL și KLD Services SRL. Administrator era Remus Florin Iuhasz - Pâscan. Acesta era (şi continuă să fie) și administratorul firmei SC City Docent SRL.

 Ameninţări la adresa fostului asociat?

Cine este Remus Iuhasz? În afară de faptul că se ocupă de afaceri, Remus Iuhaz este preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor din România. În luna august a anului trecut, acesta a reclamat la poliţie că şi-a găsit maşinile cu lunetele sparte şi caroseriile avariate şi a indicat persoana suspectă de comiterea faptei. Iuhasz le-a spus anchetatorilor că, anterior, primise şi nişte telefoane de ameninţare. Despre acest lucru puteţi citi aici. Potrivit Registrului Comerţului, Remus Iuhasz apare şi în firmele Rosa Trade Internaţional SRL şi SC The Company SRL.
 
KLD Services SRL este de departe cea mai prolifică firmă a lui Sorin Strutinsky, care se regăseşte în alte 11 firme. Această societate este, de altfel, numitorul comun în mai multe firme în care Mazăre şi Constantinescu sunt implicaţi. KLD Services SRL este o societate cvasipermanentă în componenţa acţionariatului sau a structurii asociative a altor companii, lucru constatat şi de inspectorii de Integritate, acum câteva luni. KLD Services îi are ca asociaţi pe Gabriel Sorin Strutinsky, care deţine 396 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%, şi pe Mihaela Elvira Gherasim Tănase, care deţine patru părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%. Înfiinţată în anul 2009, firma are sediul în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17. Capitalul social subscris al societăţii este de 40.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 400 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Administratorul societăţii este Mihaela Elvira Gherasim Tănase, iar activitatea principală a firmei constă în „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.

 O poveste cu cereale începută în familie

Povestea nou-botezatei societăţi Spotunu SRL (fosta Stiu SRL) începe în anul 2008, când fondatorii Remus Florin Iuhasz - Pâscan (administrator) şi Rozica Iuhasz - Pâscan înfiinţează firma care avea ca activitate principală cultivarea plantelor nepermanente. În august 2011, Rozica Iuhasz - Pâscan se retrage din firmă, cesionându-şi partea de 50% din participările în firmă către SC KLD Services SRL, reprezentată de administratorul Mihaela Elvira Gherasim Tanase. De asemenea, din firmă se retrage şi asociatul Remus Florin (rămâne în continuare administrator), care îşi cedează jumătatea deţinută în firmă către SC City Docent SRL, al cărei asociat şi administrator era. În luna octombrie 2011, noii asociaţi ai firmei - KLD Service SRL şi City Docent SRL decid deschiderea punctului de lucru din Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 220 numărul A-05, în suprafaţă de aproape 170 de metri pătraţi. Activităţile care urmau să se desfăşoare aici erau „Restaurant“ şi „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“. Aici avea să funcţioneze cafeneaua Servus Caffe, despre care puteţi citi mai multe detalii pe site-ul ZIUA de Constanţa.

 A True Story...

Trei ani mai târziu, în august 2014, din firmă avea să se retragă asociatul persoană juridic City Docent SRL reprezentată de Remus Florin Iuhasz - Pâscan, care şi-a cesionat 45% din participări către KLD Services SRL şi 5% către Evelina Dana Drăgan. Astfel KLD Services devine asociat majoritar, cu 95% din participări iar Evelina Dana Drăgan, care deţine 5%, ajunge, prin aceeaşi hotărâre menţionată în Monitorul Oficial nr. 5805, administratorul SC Stiu SRL. În decembrie 2014 firma, îşi schimbă denumirea în Spotunu SRL, iar administrator este numită Monica Elena Stancu.

Interesant este că, de aproximativ o lună, din „cenuşa” Servus Caffe a renăscut o altă cafenea. Doar că locul naşterii este un alt mall, de această dată situat pe strada Ştefan cel Mare, iar restaurantul poartă denumirea de True Story, care funcţionează însă pe firma City Docent SRL...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii