Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare de comandă la Divizia 2 Infanterie „Getica”. Unități militare din județul Constanța componente ale diviziei. Cine este noul comandant

ro

09 Aug, 2017 07:10 12279 Marime text
La finele săptămânii trecute, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, din Buzău, în prezenţa locţiitorului şefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea, a avut loc ceremonia militară prilejuită de predarea-primirea comenzii marii unităţi.

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a preluat Drapelul de Luptă şi comanda marii unităţi de la generalul de brigadă Gheorghe Vișan.

La activitate au participat reprezentanţi ai Statului Major General, Statului Major al Forţelor Terestre, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precum şi comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Forţelor Terestre.

În alocuţiunea rostită locţiitorului şefului Statului Major General, generalul-locotenent Adrian Tonea, a subliniat spiritul de corp şi camaraderia de care a dat dovadă generalul de brigadă Gheorghe Vișan în timpul în care a fost la comanda marii unităţi şi a urat succes generalului de brigadă Gheorghiţă Vlad în noua funcţie, totodată l-a asigurat că dispune de un colectiv bine pregătit, care îşi desfăşoară misiunile cu pasiune şi devotament, fiind o structură gata oricând pentru îndeplinirea ordinelor primite.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea marii unităţi, condusă de actualul comandant, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad.

Date din CV generalului Vlad
Generalul de brigadă Gheorghiță Vlad și-a început cariera militară în funcția de Comandant de pluton Tancuri la Regimentul 22 Tancuri în București după absolvirea Școlii militare de ofițeri activi de Tancuri din Pitești în anul 1991, potrivit Agerpres.

După absolvirea cursurilor de carieră a fost numit șef al Operațiilor la Batalionul 22 Tancuri, București. A urmat cursurile Facultății Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare absolvite în anul 2002 și a fost numit ofițer de stat major în G3 Operații la Corpul 1 Armată Teritorial, ulterior comandant al Batalionului 631 Tancuri. În anul 2009 a fost numit șef al Planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forțelor Terestre, ulterior șef al Informațiilor la
Componenta Operațională Terestră.
În anul 2014, a preluat comanda Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava", iar în august 2016, a preluat comanda Centrului Național de Instruire Întrunită "Getica" (CNII) din Cincu.

Printre cursurile absolvite, se numără cursul de Sisteme de Comunicații și Informatică absolvit în Ede, Olanda, curs de Operații de Menținere a Păcii — Oberammergau, Germania, și master în Studii Strategice, U.S. Army War College, Carlisle, SUA.

În anul 2007 a participat ca ofițer de stat major în cadrul Comandamentului Multinațional al Forței în Irak. A fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a III-a "În Serviciul Armatei României", Emblema de Merit clasa a I-a "În Serviciul Păcii", Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Armatei României.
 
În componența marii unități de la Buzău intră

Comandamentul Diviziei 2 Infanterie "Getica"
Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"
Brigada 2 Infanterie "Rovine"
Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor"
Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa"
Baza 3 Logistică "Zargidava"
Regimentul 52 Artilerie Mixtă "General Alexandru Tell"
Regimentul 528 Identificare, Supraveghere şi Recunoaştere "Vlad Ţepeş"
Batalionul 96 Geniu
Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică "General Nicolae Petrescu"
Batalionul 200 Sprijin "Istriţa"
Batalionul 202 Apărare CBRN "General Gheorghe Teleman"
 
Unități militare din județul Constanța componente ale Diviziei Getica

 Brigada 9 Mecanizată Mărășești

- Regimentul 53 Rachete Antiaeriene "Tropaeum Traiani" Medgidia
- Batalionul 168 Sprijin Logistic Pontus Euxinus
- Batalionul 341 Infanterie Topraisar
- Batalionul 345 Artilerie Tomis Medgidia
- Batalioanul  348 Apărare Antiaeriană Dobrogea
- Batalionul  911 Infanterie Capidava Medgidia
- Batalionul  912 Tancuri Scythia Minor Murfatlar.

Sursa foto: Facebook/Divizia 2 Infanterie Getica
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii