Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scade preţul gigacaloriei? Liviu Popa - „Încălzirea în sistem centralizat, mai profitabilă decât cu centrale de apartament“

ro

04 Sep, 2015 00:00 3465 Marime text
Colectarea selectivă a deşeurilor. Aceasta a fost tema principală de discuţie a evenimentului organizat, ieri, la Constanţa, în sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean Constanţa, de către Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat, în colaborare cu Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) Constanţa.

Alături de preşedintele UAP Constanţa, Florica Ganea, s-au aflat şi Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, Mihail Fâcă, secretarul de stat din Ministerul Mediului, Liviu Popa, directorul RADET Constanţa, şi Violeta Alexandru, directorul Institutului de Politici Publice. „Scopul întâlnirii este de a ajunge în zona de educare a cetăţeanului. În scurt timp, această problemă a deşeurilor ne va afecta pe toţi. Pentru depunerea excesivă la groapa de gunoi, din 2016 se vor percepe amenzi, pentru că se doreşte ajungerea la un nivel ideal de zero deşeuri“, a declarat secretarul de stat Mihail Fâcă.

 
Discuţiile au vizat şi reabilitarea termică a blocurilor de locuit, dar s-a adus în atenţie şi situaţia sistemului centralizat de încălzire. Directorul RADET Constanţa, Liviu Dorel Popa, a declarat că, în această iarnă, constănţenii vor plăti mai puţin pentru încălzirea în sistem centralizat. Mai mult, acesta îşi doreşte ca încălzirea în sistem centralizat să devină mai profitabilă decât încălzirea cu centrale de apartament. Potrivit lui Popa, la Consiliul Local şi la Primărie se fac deja calcule pentru stabilirea noului preţ al gigacaloriei după o schemă propusă. De asemenea, acesta a precizat că primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, şi-ar dori ca, anul acesta, subvenţia la încălzire să fie acordată tuturor constănţenilor, indiferent de venit. Dar de la propuneri până la concretizarea lor mai este cale de parcurs.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii