Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare mare la Ion Corvin Mănăstirea Sfântul Apostol Filip îşi serbează hramul

ro

13 Nov, 2012 03:31 10592 Marime text
manastire.jpgPe 14 noiembrie, Mănăstirea Sfântul Apostol Filip, situată lângă localitatea Ion Corvin, îşi serbează hramul. Cu această ocazie, mâine, începând cu ora 8.30, Ierarhul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie, după care Înaltpreasfinţitul Teodosie va citi rugăciunea pentru începutul Postului Naşterii Domnului.

Mănăstirea Sfântul Apostol Filip este situată între localităţile Deleni şi Ion Corvin, nu departe de Peştera Sfântului Andrei, ridicată pe dealul de vizavi de cetatea romană de la Adamclisi. Înălţată la aproximativ un kilometru de cetatea unde au fost descoperite moaştele Sfinţilor de la Adamclisi, mănăstirea Sfântul Apostol Filip a fost înfiinţată în anul 2005. Construcţia paraclisului a început în primăvara anului 2007. Sfintele moaşte au fost descoperite în urmă cu mai bine de 30 de ani, într-o criptă secretă, sub cea mai importantă basilică din cetatea Tropaeum Traiani. În anul 2006 sfintele relicve au fost aduse de la Centrul de Cercetări Antropologice al Academiei Române în Dobrogea, la mănăstirea Sfântul Andrei, iar în anul 2007 au fost depuse la mănăstirea Sfântul Apostol Filip. Originar din Betsaida Galileii, Sfântul Apostol Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. După Cincizecime, a îndurat mari suferinţe şi ispite în strădania de a face cunoscută vestea cea bună printre popoarele păgâne. După tradiţie, a fost ucis în cetatea Ierapole, prin crucificare cu capul în jos.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stefan L-D 11 Jan, 2013 21:34 Manastirea Sfantul Apostol Filip se afla langa localitatea Adamclisi, adica vis-a-vis de situl arheologic al cetatii antice de la Adamclisi. Comuna Ion Corvin aflata la 20 km de Adamclisi are in apropiere ( la 3 km) Manastirea Sf. Apostol Andrei.