Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare în stil franțuzesc la Liceul „Ovidius”, din Constanța

ro

24 Mar, 2017 23:20 2299 Marime text

Elevii Liceului Teoretic „Ovidius”, din Constanţa, au sǎrbǎtorit Zilele Francofoniei prin acţiuni variate, valorificând cele 10 cuvinte ale francofoniei din anul 2017. Concretizarea ideilor elevilor s-a realizat prin postere, desene şi afişe.

Prima competiţie din şirul celor dedicate limbii franceze a fost reprezentatǎ de Concursul Judeţean „Jeunes Francophones”, unde echipajul ce a reprezentat liceul nostru a câştigat premiul I. A urmat participarea la Concursul Internaţional „Plûme d’or”, organizat de Alianţa Francezǎ. Sǎrbǎtoarea s-a încheiat cu un spectacol dedicat acestei sǎrbǎtori în Aula Mare a Liceului „Ovidius”, unde sunetul de chitarǎ a alternat cu muzicalitatea versurilor însoţite de monologul pieselor de teatru, dar şi de dinamica melodiilor franţuzeşti.

Liceul  are o lungǎ tradiţie în ceea ce priveşte teatrul francofon. Pǎrinţii spirituali sunt profesorii Cornel şi Maria Andreşoiu, sub coordonarea cǎrora trupa „Mini-Amphithéâtre” a luat ființă. Maria Andreşoiu, Mimi, cum îi spun cu mult drag micii actori, este cea care se ocupǎ de alegerea repertoriului pentru festivalul la care urmează sǎ se prezinte trupa,  selecteazǎ elevii pentru rolurile ce urmează a fi puse în scenǎ, participǎ la repetiții în vederea realizării spectacolelor.

Anul acesta micii francofoni din trupa de teatru a liceului, au interpretat piesa „Après la pluie, le beau temps!”, cu care s-au prezentat la Festivalul Internaţional de teatru francofon din Piano di Sorrento, Italia şi pe care au jucat-o cu entuziasm cu ocazia Zilelor Francofoniei. A fost un melanj de imagine, sunet şi culoare, sinestezie care a delectat simţurile auditoriului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii