Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente cu bilete la ordin şi cecuri fără acoperire Salix Star Invest, din Eforie, a intrat în insolvenţă

ro

15 May, 2015 00:00 1914 Marime text
În toamna anului trecut, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezenta o radiografie realizată deantiţepari.ro, cu privire la situaţia societăţii Salix Star Invest SRL, din Eforie Sud. Aceasta figura încă de atunci în evidenţele Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP) cu 21 de incidente de plată majore cu cecuri. Potrivit CIP, acesteia i-a fost refuzată la plată, doar în decurs de câteva luni, suma totală de 844.875,57 de lei.

În urmă cu câteva zile, Tribunalul Constanţa a admis deschiderea procedurii de insolvenţă, stabilind ca administrator judiciar Cabinetul Individual de Insolvenţă Grecu Nicola. Printre creditorii identificaţi până în prezent se numără SC Dutescu Profesional Cleaning SRL şi SC Wartung Tratamente Speciale SRL. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului  este 12.06.2015, iar termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 27.07.2015. Totodată, s-a fixat data primei şedinţe a adunării creditorilor - 7.07.2015, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar, iar primul  termen de judecată va avea loc  pe 9.06.2015.
 
Citeşte şi
"Se ocupă cu repararea şi întreţinerea navelor: Incidente cu bilete la ordin, la Salix Star Invest din Eforie" 

Cine e Salix Star?

Societatea din Eforie a fost înfiinţată în 2012, are şapte salariaţi, iar obiectul de activitate constă în  repararea şi întreţinerea navelor şi a bărcilor. Potrivit datelor din Monitorul Oficial, în anul 2013, asociat unic şi administrator al firmei era Stelian Iordan, care mai apare şi în societăţile Credit Grup SRL şi Electronic Top Distrib SRL. Potrivit datelor actuale din Registrul Comerţului, din 21 mai 2014, administrator a fost numit Iulian Bujan, care deţine şi 15% dintre părţile sociale ale firmei. Restul de 85% sunt pe numele lui Aurel Croitoru. Niciunul dintre cei doi asociaţi nu mai apare implicat în alte firme.
Interesant este că societatea fostului administrator Stelian Iordan, Credit Grup SRL (care avea ca obiect de activitate intermedierea încheierii contractelor de credit), apare într-un dosar al DNA Constanţa în care 20 de persoane suspectate de înşelăciune şi uz de fals au fost trimise în judecată, printre care şi administratorul societăţii.

Cifra de afaceri a crescut de 26 de ori într-un an

În 2013, societatea Salix Star Invest SRL raporta un profit net de 67.690 de lei şi o cifră de afaceri de 18.529.806 lei (!), după ce, în anul anterior, declara doar 1.134 de lei profit şi o cifră de afaceri de 708.861 de lei.
 
Facem precizarea că am încercat să luăm un punct de vedere de la reprezentanţii firmei Salix Star Invest, însă numerele de telefon care apar la Registrul Comerţului sunt închise, în afara ariei de acoperire sau nu mai sunt valabile. Dacă reprezentanţii societăţii vor transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
 
Citeşte şi
"Prejudiciul estimat - peste 800.000 de lei: Salix Star Invest SRL, reclamată de tot mai mulţi parteneri de afaceri"  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii