Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salarii majorate cu vot controversat

ro

08 Nov, 2016 15:38 2342 Marime text
PNL vrea să cheme procurorii la Parlament și ameninţă cu plângere penală dacă nu se reia votul pentru legea care creşte salariile medicilor şi profesorilor. Liberalii susțin că în sală nu au fost suficienţi deputaţi ca să fie aprobată.

PNL are scrisă deja contestația și semnăturile strânse pentru atacarea la Curtea Constituțională a legii de modificare a OUG 20/2016 privind salarizarea din sectorul bugetar, iar aceasta nu este diferită de modul în care Guvernul vede lucrurile, a declarat marți liderul deputaților liberali Eugen Nicolăescu.
"Suntem gata cu contestația. Este scrisă, am identificat toate cele 3 elemente de neconstituționalitate pe care, din punctul nostru de vedere, oricine le vede cu ochiul liber, nu are nevoie să fie constituționalist sau să știe mult drept ca să își dea seama că sunt neconstituționale. Dar, în acest moment, legea nu este semnată de președinții celor două Camere, nu a fost prezentată pe lista actelor normative care sunt supuse controlului de constituționalitate. La Senat nu s-a făcut încă acest anunț și, în consecință, nu se întrunesc condițiile regulamentare pentru a depune o contestație. Noi avem toate documentele făcute, inclusiv semnăturile strânse. În clipa în care vom putea să declanșăm procedura, o vom declanșa", a explicat Nicolăescu, la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

PSD consideră că votul a fost legal.

Sursă foto: jurnaluldeiflov.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii