Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata îşi ia adio de la campionat Rida-„Ne vom întoarce"

ro

01 Mar, 2012 02:19 5515 Marime text
cap_4.jpgSoarta echipei Săgeata Stejaru se va decide astăzi, când cererea de retragere din campionat va fi analizată de Consiliul Director.

Problemele financiare au pus capac uneia dintre cele mai promiţătoare echipe de fotbal din Liga secundă. Cu mari şanse de promovare, Săgeata Năvodari este pe moarte. Finanţatorii au planuri să readucă echipa în campionat de la anul, însă în Liga a III-a. „Da, este prima noastră opţiune şi sperăm că va fi aprobată de Consiliul Director. Ne desfiinţăm, ne reorganizăm pentru plata datoriilor, dar sezonul viitor ne vom înscrie în C, aşa cum spune regulamentul", a declarat Dumitru Rida, preşedintele Consiliului de Administraţie al Săgeata Năvodari. Desfiinţarea a fost confirmată şi de către antrenorul Constantin Gache, care s-a declarat un om... liber: „Nu ne-au dat banii, ne desfiinţăm. Toată lumea este liberă. Eu, jucătorii... Nu am apucat să mai discutăm cu cei din conducerea clubului. Ce să mai discutăm?". Vestea nu i-a picat bine nici primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei. Aşa cum se ştie, administraţia locală năvodăreană a făcut eforturi financiare pentru a ajuta clubul. „Nu am ce să fac. Este o situaţie de fapt, atâta poate Năvodariul. Dacă nu am reuşit, asta este. Ferească Dumnezeu de mai rău. Eu, de la firma mea, din dividende, le-am dat 3 miliarde jumătate ca să înceapă campionatul. Adevărul este că nici lumea nu se prea înghesuia la stadion", a declarat Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari.

Aşa cum ZIUA de Constanţa v-a mai informat, echipa Săgeata Năvodari a trecut printr-o perioadă neagră din punct de vedere financiar. Jucătorii şi staff-ul tehnic nu şi-au mai primit banii de luni bune, iar finanţatorii rămaşi să sprijine echipa nu mai au resursele băneşti necesare.

Fotbalul trece, afacerile rămân

sageata_-_Dumitru_Rida_sursa_foto_cugetliber_ro.jpg

Adoptat de oraşul Năvodari, clubul înfiinţat în localitatea tulceană Stejaru părea să aibă un viitor luminos, dar nu a fost să fie. „Club cu zece acţionari", titrau, în 2009, ziarele de sport. Ce mai arătau? O frumoasă listă de finanţatori, oameni cu afaceri de mare succes. Citim pe www.liga2.prosport.ro: „Cei 10 acţionari care asigură cea mai mare parte din bugetul anual sunt: Pufleni Donchi şi Tudor Ştefan - patroni ai Hotel Royal din Constanţa şi din Bucureşti, Costea Cristian - patron de fabrică de lactate şi afaceri cu cărbune, ambele la Reşiţa, Pufleanu Dumitru - patron de fabrică de lactate la Târguşor, jud. Constanţa, Liuta Adam - patron de fabrică de ulei la Baia, jud. Tulcea, Rida Dumitru - patron de fabrică de materiale plastice în Constanţa, Bela Tănase - firmă de construcţii, comerţ cu cereale şi afaceri în panificaţie, toate la Constanţa, Pufleanu Dumitru - patron de fabrică de lactate la Crucea, jud. Constanţa, Darlaiani Stere şi Mişu Stere - asociaţi în construcţii şi distribuţie gaze (butelii), la Medgidia, jud. Constanţa. Pe lângă aceştia, mai sunt alţi trei sponsori, a căror contribuţie este ceva mai mică: Ghiuri Gigi (distribuitor de băuturi alcoolice), Şamata Teo (distribuţie articole sanitare) şi Pufleanu Gheorghe (patron de fabrică de alcool şi care mai are afaceri în domeniul imobiliarelor şi construcţiilor). De asemenea, există informaţii că şi cunoscutul afacerist Nicu Gheară susţine financiar această echipă". Finanţatorii or simţi criza, dar la numărul de afaceri nu se vede. Îi luăm drept exemplu pe cei trei rămaşi. Primul - Donchi Pufleni: Lacto Baron, Royal Consulting, The Way of Energy, Baronway Energy, Eolian Areea, Eolian Spark, Eolian Express, Spark Wind Energy, Turbiowind, Das Venti, Vayu Power, Magnum Eolvolt, Solar Eolvolt, Sun Eolspace şi Eolian Efect. Trecem la Dumitru Rida: Arca SRL, Reader Energy, Wind Novo, Baronway Energy, Eolian Areea, Eolian Spark, Eolian Express, Spark Wind Energy, Magnum Eolvolt, Solar Eolvolt, Sun Eolspace, Procom Dual, Cornelius Tour& Trading, Unic Energy, Elmi Pro Energy, Procom Cabaua şi Eolian Efect. Să nu-l uităm pe Adam Liuta: D&D Imobil Construct, Turbiowind, Das Venti şi Vayu Power.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii