Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să le spunem La mulţi ani! Constănţeni care poartă numele sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României (galerie foto)

ro

30 Nov, 2015 00:00 4454 Marime text

Data de 30 noiembrie este zi de sărbătoare legală, în care poporul român îl cinsteşte pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României şi primul apostol al Mântuitorului, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.
 
Pentru toţi constănţenii, la fel ca pentru întreaga ţară, astăzi este o zi de mare însemnătate. Nu puţini vor fi aceia care se vor deplasa la peştera în care s-a adăpostit sfântul, aflată în apropiere de localitatea constănţeană Ion Corvin. De asemenea, nu puţini sunt cei care îşi serbează, astăzi, ziua onomastică.
Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 717.602 cetăţeni români, dintre care 368.523 de bărbaţi şi 349.079 de femei, poartă numele Sfântului Apostol Andrei. Din totalul româncelor, 293.745 poartă numele Andreea, 26.325, pe cel de Andra, iar alte 21.442 de femei, pe cel de Andrea. De asemenea, 7.205 femei se numesc Andreia, iar alte 356, Andruţa şi Andruşa.
 
Dintre bărbaţii care îşi sărbătoresc onomastica de ziua Sfântului Apostol Andrei, 346.959 poartă numele Andrei, 12.316, pe cel de Andras, 4.208 se numesc Andreas, iar 3.237, Endre.

Dintre constănţenii pe care îi sărbătorim astăzi, îi amintim pe:

Andrei Bodean - procuror DNA Constanţa, Andrei Deleanu - pianist, Andreea Ianca - judecător Curtea de Apel Constanţa, Andrei Murineanu - comandantul Centrului Militar Zonal Constanţa, Andrea Bianca Stoianoglo - judecător la Tribunalul Constanţa, Andreea Scorei-Iorov - consilier juridic în Primăria Constanţa şi fina fostului primar Radu Mazăre, Andrei Nemirschi - fiul fostului ministru al Mediului Nicolae Nemirschi, Andrei Szemerjai - director al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Andrei Pavel - fost tenismen, Andrei Laza - voleibalist CVM Tomis, Andrei Filimon - jucător şi antrenor de tenis de masă, Andreea Drenea - gimnastă CS Farul, Andreea Cotoban - karatistă CS Farul, Robert Andrei Diaconescu - şeful arbitrilor constănţeni de rugby.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii