Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Să facem o lege ca pensiile speciale să dispară” Cine îi cere, imperativ, ministrului Olguța Vasilescu, acest lucru. Ce răspunde aceasta

ro

22 Aug, 2017 07:42 9956 Marime text

 
Liderii Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian au avut, luni, o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, în cadrul căreia a fost analizată situaţia din mai multe sectoare, respectiv minerit, transporturi, administraţie, poliţie, silvicultură, cultură şi mass-media, potrivit România TV.
 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat, în urma întâlnirii cu sindicaliştii Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, că legea pensiilor are multe inechităţi care pot fi reglate doar printr-o nouă legislaţie.


„Avem de-a face cu o lege a pensiilor care are multe inechităţi. De-a lungul timpului s-a încercat în Parlament repararea acestor inechităţi. Totul se poate regla numai printr-o lege nouă. Ne gândim la o legislaţie pe pensii care să corecteze inechităţile", a spus Vasilescu, în urma întâlnirii cu membrii Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian (CSN Meridian).

La rândul lor, reprezentanţii Confederaţiei au cerut eliminarea pensiilor speciale


„La întâlnire au venit oameni din minerit, păduri, transporturi, ape şi au cerut doamnei ministru să se termine cu pensiile speciale. Să facem o lege ca pensiile speciale să dispară. Ce doreşte şi opoziţia şi puterea din Valea Jiului este ca celor mulţi să li se mărească pensia şi să fim mai atenţi cu cei mulţi.(...) Minerii ar dori să se calculeze pensiile în funcţie de contribuţia pe care au avut-o de-a lungul timpului. Unii până în 2011 aveau o pensie, iar alţii au altă pensie după 2011", a explicat preşedintele CSN Meridian, Ion Popescu.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MIHAI GHEORGHE 12 Jul, 2018 21:56 PENSIILE SPECIALE pentru Magistraţi, Parlamentari, Poliţisti, Militari şi Alte profesii cunt ANTICOSTITUŢIONALE.
  • Radu 26 Feb, 2018 23:32 Vorba românului: "... De cumva s-ar intâmpla Capra să-mi piară cumva Nu m-aş supăra vă spui Da să-i moară şi a' lui!! ..."
  • Lucas 22 Aug, 2017 11:18 CURTEA CONSTITUTIONALA S-A PRONUNTAT ASUPRA PENSIILOR MILITARE DE STAT! În timp ce se exemplificau manipulatoriu pensiile magistraţior, tot sclavii de militari au fost înjunghiati mişeleşte! DECIZIA NR. 20/02.02.2000 A CCR (in dosarul 5A/2000) "Curtea Constitutionala retine ca instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare si pentru magistrati nu reprezinta un privilegiu, ci este justificata in mod obiectiv, ea constituind o compensatie partiala a inconvenientelor ce rezulta din rigoarea statutelor speciale carora trebuie sa li se supuna militarii si magistratii. Astfel, aceste statute speciale stabilite de Parlament prin legi sunt mult mai severe, mai restrictive, impunand militarilor si magistratilor obligatii si interdictii pe care celelalte categorii de asigurati nu le au. Intr-adevar acestora le sunt interzise activitati ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care sa le asigure posibilitatea efectiva de a-si crea o situatie materiala de natura sa le ofere dupa pensionare mentinerea unui nivel de viata cat mai apropiat de cel avut in timpul activitatii. ............................................................................................................ Un alt element comun care justifica in mod obiectiv si rezonabil un tratament juridic asemanator al magistratilor si al cadrelor militare, inclusiv in ceea ce priveste regimul de pensionare, il reprezinta riscul pe care il implica exercitarea profesiilor respective, ambele avand un rol esential in apararea drepturilor omului, a ordinii publice, a valorilor statului de drept. In considerarea riscurilor la care se expun in exercitarea atributiilor lor militarii si magistratii.