Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Trupele de la liceele „Mihai Eminescu" şi „Lucian Blaga" (gimnaziu) - marii câştigători ai Cupei Liceelor la Street Dance (galerie foto+video)

ro

05 Mar, 2012 00:00 2931 Marime text
street_dance.jpgCea mai renumită competiţie naţională de street dance dedicată liceenilor, „Cupa Liceelor la Street Dance", a ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediţie şi ultima, de altfel. Organizatorii susţin însă că acest concurs va reveni cu siguranţă, dar în alt format.

Sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a fost plină până la refuz, sâmbătă seara, de adolescenţii care au venit să-şi susţină echipele concurente în cadrul competiţiei naţionale de street dance dedicată liceenilor. Competiţia „Cupa Liceelor la Street Dance" s-a desfăşurat pe două secţiuni: pentru licee şi pentru gimnazii. La prima secţiune au participat trupe de dans de la liceele teoretice „Lucian Blaga", „Ovidius" (două trupe), „Decebal" ( Just Xs), „Carmen Sylva" (SoulBeat Crew), de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" (Un Crew Simplu) şi de la Grupul Şcolar de Electrotehnică şi Telecomunicaţii (Electrifying Crew). La cea de-a doua secţiune au concurat trupele de la şcolile 16, Tuzla şi „Ion Jalea", precum şi de la gimnaziile din cadrul liceelor „Lucian Blaga" şi „Decebal". Trupele au avut de pregătit un colaj impus şi un colaj propriu. Varietatea stilurilor de dans, muzicalitatea, creativitatea şi originalitatea, aşezarea în scenă, sincronizarea, atitudinea, elementele de dificultate, tematica aleasă, precum şi implicarea fiecărui membru al trupei în realizarea show-ului au fost punctate de cei trei membri ai juriului, care au avut o misiune grea, deoarece toţi concurenţii au dat dovadă de mult talent. Aşadar, la gimnazii, locul I a fost adjudecat de trupa de dans de la gimnaziul din cadrul Liceului Teoretic „Lucian Blaga", locul II - Şcoala nr. 16, iar locul III - trupa de la Şcoala Tuzla. La licee, pe locul I al podiumului a urcat trupa de street dance de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu". Locul II a revenit trupei de la Liceul Teoretic „Decebal", iar locul III trupei nr. 1 de la Liceul Teoretic „Ovidius". Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au mai urcat trupele din portofoliul Diamonds Dance Club, pentru demonstraţii de hip hop dance. Marea Finală Naţională se va desfăşura pe 10 martie, la Bucureşti, în Clubul Jukebox. Evenimentul de sâmbătă seara a fost realizat de Diamonds Dance Club şi organizat de Sensation Media Group, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi al Consiliul Judeţean al Elevilor. Reamintim că, fără precedent în istoria competiţiei, Constanţa şi-a adjudecat în cadrul Finalei Naţionale a Cupei Liceelor la Street Dance 2010, toate cele trei locuri ale podiumului. Pe locul I s-a clasat Trupa „Pedagogic" de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu", pe locul II - Trupa „Lucian Blaga" de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga", iar pe locul III - Trupa „Mihai Eminescu" de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii