Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Balerina Diana Ionescu va reprezenta România la Concursul Youth America Grand Pix (galerie foto)

ro

22 Dec, 2011 02:07 9679 Marime text
cap_4.jpgDiana Ionescu este în clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria". S-a îndrăgostit de dans încă de când mergea la grădiniţă, atunci când părinţii au dus-o pentru prima dată la un spectacol de balet.

Recent, Diana a obţinut premiul I la Concursul Youth America Grand Pix, care a avut loc la Paris. „Aceasta este una dintre cele mai importante competiţii de gen din lume pentru elevi. În etapa din Franţa a avut de trecut de sute de tineri din Europa. Diana a reuşit să urce pe primul loc al podiumului, la categoria ei de vârstă, ceea ce înseamnă că va merge, în perioada 22 - 27 aprilie 2012, la etapa mondială, care se va desfăşura la New York", ne-a povestit profesoara de coreografie a Dianei, Carmen Chilea. Văzând cât este de fragedă, nici nu ai crede că poate ascunde atâta forţă încât să repete la nesfârşit exerciţiile dificile de balet. Diana a învăţat că până şi suferinţa se transformă în glorie, dacă asta vrei cu adevărat. Palmaresul micuţei balerine de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" este impresionant. În martie 2011, a participat la European Star Dance Union, unde a câştigat premiul II şi III şi s-a calificat în finala concursului internaţional care a avut loc în Croaţia, în luna mai. Şi la concursul din Croaţia, Dance Star World Tour 2011, Diana a impresionat juriul cu talentul său. Cu toată că a concurat alături de reprezentanţi din 40 de ţări din toată lumea, Diana a reuşit să obţină alte două premii I şi II, iar juriul a răsplătit-o cu premiul special al juriului pentru cel mai bun talent feminin".

 balerina3.jpg

Şi vara trecută, când colegii săi erau în vacanţă, Diana şi-a continuat pregătirea şi a participat la Youth Fest Dance Mangalia, unde a fost primită în concurs cu dispensă de vârstă. „Diana s-a prezentat ca o adevărată profesionistă, cu o maturitate competiţională extraordinară pentru vârsta ei, câştigând din nou Marele Premiu al festivalului", ne-a mai dezvăluit profesoara de balet Carmen Chilea. Pe lângă atâtea premii, Diana a mai obţinut şi o bursă de studii la Academia de Balet „Princess Grace" din Monaco. „Diana Ionescu urmează să plece la concursul Youth America Grand Prix. Dar cheltuielile cu viza, deplasarea şi cazarea depăşesc cu mult posibilităţile părinţilor. Suma totală necesară deplasări la concurs este de 5.000 de euro (copil şi însoţitor). În acest moment, orice fel de ajutor o aduce pe Diana cu un pas mai aproape de împlinirea unui vis", a mai adăugat Carmen Chilea, şefa de catedră la secţiunea Coregrafie a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria". Şi pentru că tot suntem în preajma sărbătorilor, oricine doreşte o poate ajuta pe Diana Ionescu să-şi realizeze visul. Suma poate fi virată în contul IBAN al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria" - RO51TREZ2315004XXX000341, deschis la Trezoreria Constanţa, cod fiscal 4210781, cu menţiunea pentru Concursul Internaţional Youth America Grand Prix.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii