Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Andreea Cristina Dragu, artistul de mâine al scenei româneşti (galerie foto)

ro

07 Jun, 2012 03:15 4972 Marime text
elev.jpgLa doar 13 ani, Andreea Cristina Dragu se poate lăuda cu un palmares impresionant de premii, pe care le-a obţinut la zecile de concursuri muzicale şi şcolare. Pe lângă faptul că îi place să cânte, Andreea are talent şi la pictură. În acest sens, a obţinut numeroase premii în cadrul concursurilor şi expoziţiilor de desen. Este o prezenţă permanentă a spectacolelor din judeţ şi staţiunea Mamaia.

Andreea Cristina este elevă a Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu. Fiind pasionată de muzică, tânăra a devenit elevă a Şcolii Populare de Artă, pe care a absolvit-o în anul 2010. Aici l-a avut ca îndrumător pe profesorul Theodor Rădulescu. Din anul 2011, urmează studiile de specializare în domeniul „Muzică uşoară" la Şcoala Populară de Artă. De-a lungul anilor, Andreea nu a ratat nici un concurs de muzică, de unde a revenit cu diverse distincţii. Astfel, în anii 2005 - 2006 a participat la Festivalul de Creaţie şi Interpretare „Mamaia copiilor". În anul 2006, Andreea a câştigat premiul special la concursul de muzica „Pop star". În acelaşi an, micuţa artistă a adăugat în palmaresul său premiul special la festivalul naţional „Steluţele mării", premiul special la festivalul „Mamaia copiilor", premiul special la festivalul naţional „Remember Dan Spătaru". Tot în 2006, Andreea a primit un rol episodic în filmul „Peştele verde", realizat de Dumitru Lupu, şi a participat la prima ediţie a festivalului „Cerbul copiilor", desfăşurat la Slănic Moldova.

Nelipsită de la festivalurile de muzică din ţară

Şi anul 2007 a fost unul bogat în premii pentru micuţa interpretă. Astfel, Andreea a adjudecat premiul special la „Mlădiţe dobrogene", premiul III la „Portativul speranţei" (Ovidiu), menţiune la „Remember" (Constanţa). În 2008, Andreea a fost câştigătoarea trofeului festivalului „Steluţele mării", premiul special la „Cerbul copiilor", premiul I la „Mlădiţe dunărene", premiul I la „Corala 2008", premiul tinereţii la „Primul ghiocel" (Babadag), premiul I la „Steaua Dunării" (Cernavodă), menţiune la „Portativul Speranţei" (Ovidiu), menţiune la l „Superstarfest" (Bacău), premiul III la „Fest remember 2008". Talentul şi munca depusă zi de zi au fost răsplătite, prin zecile de distincţii pe care le-a primit la concursurile din anul 2009. Astfel, Andreea a câştigat, în 2009, premiul I şi trofeul „Blaxy Girls" la festivalul „Mlădiţe Dunărene", premiul Melody la „Constelaţia Juniorilor" (Focşani), premiul I şi premiul Copilăria la „Sunetul muzicii" (Lumina), premiul II la festivalul internaţional „Steaua Dunării" (Cernavodă), premiul I la festivalul internaţional „Superstar fest" (Bacău), premiul de excelenţă Artmed Bacău, dar şi premiul III la festivalul „Fest Remember" (Constanţa).

Talent şi multă muncă

În anii 2010-2011, Andreea a reuşit să convingă juriul festivalului internaţional „Future Land", din Ucraina, care i-a acordat premiul I şi II pentru interpretare individuală. A urmat, premiul I la „Mlădiţe dobrogene", trofeul festivalului „Farmecul muzicii" (Lumina), premiul III la festivalul internaţional „Superstar Fest" (Bacău), trofeul „Delfinul de argint", la festivalul internaţional de la Sanremo, Italia, la categoria grupuri. Recent, pe 2 iunie, Andreea a participat la etapa naţionala a concursului de creativitate în fizică şi tehnologii „Ştefan Procopiu", desfăşurat la Vatra Dornei. Andreea, alături de alte două colege Ştefania Nichifor şi Cosmina Spânoche, au participat la secţiunea „Grupuri de cooperare", unde au obţinut locul II, cu diploma „Newton". „Proiectul nostru a constat în regizarea unul film, pe baza unor experienţe de laborator. A fost o experienţă extraordinară, iar anul viitor vrem să ne înscriem la mai multe secţiuni", ne-a povestit Andreea. De asemenea, Andreea s-a calificat anul acesta la Festivalul Mamaia Copiilor, care se va desfăşura între 5-8 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • magda antonica 14 Jun, 2012 08:01 iti doresc sa ai mult succes incontinuare ,prin munca si perseverenta ajungi acolo unde iti doresti .Multa sanatate tie si mamei tale ,sa aveti putere ca drumul e lung dar nu este imposibil si e ff frumos .Va pup
  • Erika Isac 07 Jun, 2012 09:00 felicitari, si mult succes in continuare
  • Elena Paunescu 07 Jun, 2012 08:32 Felicitari Andreea !!!!!!!!! Mult succes in continuare !!!