Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au revăzut după 40 de ani, la Colegiul Mihai Eminescu Personaje de vază ale Constanţei cu ochii în lacrimi (galerie foto)

ro

01 Oct, 2012 02:00 9380 Marime text
DSC06930.jpgZiua de sâmbătă, 29 septembrie, a fost plină de emoţii, amintiri şi lacrimi pentru „Promoţia de aur 1972" a Liceului Teoretic Mihai Eminescu (actual Colegiul Naţional Mihai Eminescu). Foştii colegi au depănat ore în şir amintiri, şi-au revăzut profesorii, care au mai rămas în viaţă, au râs şi au plâns împreună.

Au trecut 40 de ani de când au absolvit Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Constanţa. Patruzeci de ani în care fiecare dintre ei şi-a clădit o carieră, a întemeiat o familie, a crescut copii. Patruzeci de ani în care mulţi dintre ei nu s-au mai revăzut, viaţa aruncându-i pe căi diferite. „Au trecut 40 de ani. Parcă ieri, când la începutul de vară, în anul 1972, la banchetul de absolvire, mulţi dintre noi, reuniţi într-un impresionant cor am cântat «Opriţi timpul», cu dorinţa ca frumoşii bani de liceu să nu se sfârşească niciodată. Timpul nu s-a oprit, dar amintirea acelor ani s-a păstrat vie şi pe măsură ce am înaintat în vârstă am conştientizat cât de mult a însemnat pentru devenirea noastră perioada liceului", scrie în broşura aniversară, înmânată fiecărui absolvent al anului 1972. La întâlnirea de sâmbătă au fost prezenţi şi profesorii: Romulus Popa Bran (istorie), Constantin Daba (limba latină), Nicolae Andriţiou (dirigintele clasei a XII - E), Vasile Calenici (limba rusă), Violeta Vasilescu (chimie). Întâlnirea de peste ani a debutat cu un momente de reculegere în memoria profesorilor, dar şi a elevilor care au trecut în lumea umbrelor. Copleşiţi de emoţii, profesorii au vorbit despre cei care aniversează 40 de ani de la absolvirea liceului. Le-a reamintit unele secvenţe din anii tinereţii lor, fiind mulţumit de ceea ce au realizat în timp. „Aici v-aţi format, aţi pus bazele profesionale, v-aţi format un punct de vedere moral şi comportamental. Despre mulţi dintre voi am aflat lucruri foarte frumoase. Fostul liceu a suferit schimbări importante. La acestea a contribuit şi promoţia voastră, care a înregistrat rezultate bune la olimpiade, concursuri, competiţii", a declarat profesorul Romulus Popa Bran.

Strigarea catalogului

Şase clase de a XII-a au absolvit în anul 1972 Colegiul Mihai Eminescu. Printre ei se regăsesc şi persoane care au devenit cunoscute în întreg judeţul Constanţa, dar şi România.

Constantin Şuteu - fost comandant de cursă lungă şi fost coleg de facultate al preşedintelui Traian Băsescu. Împreună au absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân". Constantin Şuteu a fost şi adjunctul lui Traian Băsescu la Inspectoratul Navigaţiei Civile în anii 1990 - 1991. În prezent este directorul Agenţiei Romtrans.

Omul de afaceri Victor Tatoiu este soţul fostului director general al companiei Cosmetics Oriflame Romania, Monica Tatoiu. Victor Tatoiu a fost şeful de promoţie 1072.

Fraţii Marian şi Sorin Mitrea. Marian Mitrea este directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, iar fratele său Sorin este un om de afaceri de succes.

Mircea Dobrescu este coordonator de investiţii la CELCO.

Teodor Stanca a fost director al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Sucursala Teritorială Dobrogea.

Iulian Zagaevschi - şef la Rom Naţional.

Stelian Marinescu - director adjunct la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Mircea Mihăiescu - avocat baroul Constanţa.

Corneliu Savoiu - directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Maramureş.

Marcel Ghinea - aviator.

Veronica Cornelia Macovei - antrenor de înot la Palatul Copiilor din Constanţa.

Dănuţ Radu Tulucă - avocat Baroul Olt.

Constantin Motoc - fost comisar şef în IPJ Constanţa.

Mulţi dintre foştii colegi sunt plecaţi în străinătate - Germania, Canada, Italia, SUA. Aceştia n-au putut da curs invitaţiei de a participa la momentele de revedere după 40 de ani.

Din păcate, unii colegi s-au stins din viaţa mult prea devreme. Sorin Popa, fostul director economic la SC RAJA SA, a decedat la 58 de ani, în luna martie 2011.

După a fost strigat catalogul şi fiecare a povestit ce a realizat în aceşti 40 de a ni, foştii absolvenţi au fost invitaţi la un tur al liceului, în care şi-au petrecut patru ani. Seara a continuat cu o petrecere de zile mari la restaurantul Dacia din staţiunea Mamaia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii