Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a pierdut înştiinţarea de predare a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Daniela Vlădescu "Nicuşor Constantinescu nu vrea să-i vadă fericiţi pe angajaţii teatrului"

ro

24 Dec, 2010 00:00 1776 Marime text
vladescu.jpgChiar dacă preluarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" în subordinea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniu Naţional trebuia să aibă loc ieri, urmând ca o delegaţie a ministerului să sosească la Constanţa pentru încheierea actului de predare-primire, aceştia nu au mai venit pentru că reprezentaţii Consiliului Judeţean Constanţa au motivat că nu au fost înştiinţaţi în scris despre acest protocol

"Era ultima şansă ca angajaţii Teatrului Naţional de Operă şi Balet să îşi primească salariile restante şi să aibă ce pune pe masă de acest Crăciun, dar se pare că preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, nu doreşte să-i vadă fericiţi pe aceşti oameni", ne-a declarat directorul instituţiei de cultură, Daniela Vlădescu.

Vestea că reprezentanţii CJC, conducerea şi comisia desemnată să se ocupe îndeaproape de acest protocol de predare-primire a teatrului nu au fost înştiinţaţi că acest lucru ar fi trebuit să se facă ieri a venit de la unul dintre secretarii de stat din cadrul instituţiei de cultură, care i-a adus la cunoştinţă directoarei teatrului problema creată şi că obiectivul stabilit pentru a fi îndeplinit până la finele acestui an nu va putea fi dus la îndeplinire. "Îşi bate joc de angajaţii care nu vor avea ce pune pe masă de aceste sărbători", a conchis Daniela Vlădescu.

Reamintim faptul că la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a ieşit mare tărăboi din cauza faptului că angajaţii teatrului, prezenţi şi ei la reuniunea consilierilor judeţeni, au venit să-şi ceară drepturile salariale preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. După îndelungi schimburi de replici dure între directorul teatrului, Daniela Vlădescu, şi şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, dar şi între acesta şi angajaţii prezenţi, artiştii au fost nevoiţi să părăsească sala de şedinţă, la cererea preşedintelui CJC. Pe lângă drepturile salariale restante, aceştia solicitau să se achite datoriile pe care CJC le are, astfel încât să se poată face protocolul de trecerea a instituţiei de cultură către Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. În fond, aceştia solicitau, susţinuţi de consilierii judeţeni ai PDL, introducerea pe ordinea suplimentară a şedinţei a unui proiect de hotărâre care să facă referire la rectificarea bugetară privind resursele financiare ale teatrului. În final, artiştii au părăsit sala pentru că Nicuşor Constantinescu nici nu a vrut să audă de rectificarea bugetară propusă. Pedeliştii au mai avut o iniţiativă pentru a-i ajuta pe salariaţii teatrului să-şi primească salariile, imediat după şedinţa CJC cerându-le ajutorul colegilor liberali pentru convocarea unei şedinţe de consiliu judeţean extraordinare pentru rectificarea bugetară privind instituţia de cultură, însă aceştia au refuzat categoric iniţiativa pedeliştilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • observator 24 Dec, 2010 10:13 Au primit amandoi ce au meritat! Ea, tovarasa de lupta cu mai marii anilor 70, adusa subreta cu aere de director, a distrus Opera in timp record. El, Seful de la CJC, obisnuit cu osanale, s-a trezit in fata cu Efimita, cerandu-i socoteala. Din cearta lor, desigur, nu pe teme de cultura si management, au suferit oameni sarmani, nevinovati, saraci la punga si incapabili sa-l ia pe Sef de guler.Pe scurt:s-au meritat unii pe altii! Bravos Natiune, halal sa-ti fie!