Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol Rafinare, premiată de CCINA Constanţa pentru cifra de afaceri, profitul brut și valoarea exporturilor din 2016

ro

03 Nov, 2017 14:38 2281 Marime text
Rompetrol Rafinare a câștigat trei premii in cadrul lansarii Topului Societăţilor Comerciale din judeţul Constanţa:  Premiul I pentru cea mai mare cifră de afaceri, Premiul I pentru cel mai mare profit brut şi Premiul Special pentru cea mai mare valoare a exporturilor, în anul 2016.Indicatorii utilizați pentru alcătuirea clasamentului au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a înregistrat un rezultat operațional consolidat EBITDA în valoare de 182,5 milioane USD în anul 2016, în creștere cu 62% comparativ cu anul 2015, pe fondul performanțelor operaționale istorice înregistrate de cele două rafinării operate de companie, Petromidia Năvodari și Vega Ploiești.

În anul 2016, cantitatea de materie primă procesată de rafinăria Petromidia s-a ridicat la 15.700 tone pe zi, în creștere cu 9% comparativ cu anul 2015. Producția de benzină auto a crescut la 1,25 milioane de tone, în timp ce producția de motorină s-a ridicat la 2,52 milioane de tone în 2016, marcând astfel recorduri istorice de producție pentru aceste categorii de produse.

Rompetrol Rafinare SA a exportat în 2016, prin diviziile de rafinare şi petrochimie, o cantitate totală de produse de 2,5 milioane tone, în creștere cu 3,7% comparativ cu anul 2015, în principal către partenerii din regiunea Mării Negre. Compania este cel mai mare exportator de produse petroliere al României.

Compania a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, plătind peste 1,277 miliarde USD pentru anul 2016 iar valoarea contribuției la bugetul de stat a depășind valoarea de 12,5 miliarde USD în perioada 2007 – 2016.  

Premiile au fost primite de reprezentanții companiei -  Liviu Grigore, Alexandru Nicolcioiu și Alexandru Anton.

Aflat la a XXIV-a ediţie, Topului Societăţilor Comerciale din judeţul Constanţa realizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a fost așteptat cu mare interes.

Alături de oamenii de afaceri veniţi să-şi ridice premiile, la ceremonia organizată la Complexul Melody din Mamaia au participat și reprezentanți ai autoritatilor locale: Decebal Făgădău - primarul Constanţei, Ioan Albu - prefectul judeţului, Horia Ţuţuianu - preşedintele Consiliului Judeţean; au raspuns invitației și reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii