Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa protestează Fără penali în demnităţile publice

ro

07 Feb, 2017 16:19 2674 Marime text

În discursul pe care l-a susţinut, astăzi, în Parlament, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că România trebuie condusă de persoane care nu au probleme cu legea, iar autorităţile sunt nevoite să lupte împotriva corupţiei. De altfel, şeful statului a precizat că va iniţia referendum, atunci când Parlamentul va oferi răspuns pe această temă, în urma căruia rolmânii să răspundă dacă vor „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”.

Astfel, constănţenii au creat, pe Facebook, un eveniment la care sunt invitaţi cei care să susţină un astfel de demers, acela ca funcţiile cheie din statul român să nu fie ocupate de persoane care au probleme cu legea. Demersul vine după precedentul în care Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare, ocupă, în prezent, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a treia funcţie în statul român.  

Susținem un REFERENDUM cu tema: Fără penali în demnitătile publice!
Dorim ca persoanele condamnate sau cu dosar penal să aibă interdicție să candideze într-o funcție aleasă sau numită ca demnitar cu responsabilități majore.
Ne referim în primul rând la următoarele funcții: 
- președinte al României; 
- parlamentar;
- ministru sau prim-ministru în Guvern ; 
- președinte al consiliului județean; 
- primar;
- consilier județean;
- consilier local. 
Susținem și PROCLAMAȚIA DE LA TIMIȘOARA!”, se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook dedicată evenimentului Referendum. Fără penali în demnităţile publice”.

Această inițiativă este susținută de Evenimente Constanța și vizează toți demnitarii condamnați penal indiferent de apartenența politică!

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii