Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul-autoservire cel mai căutat Cu La Tavola, postul Crăciunului trece mai uşor

ro

14 Nov, 2011 01:00 4715 Marime text
cap_4.jpgÎn perspectiva începerii Postului Crăciunului, restaurantul-autoservire La Tavola, situat în zona Dacia, vine în întâmpinarea clienţilor care vor să scape de chinul meniului într-o zi de post cu sortimente felurite, de calitate superioară, dar mai ales cu preţuri mici pentru buzunarul oricui.

La Tavola, deşi este un restaurant cu autoservire, s-a pus mai mult accent pe ideea de restaurant şi confort al clientului, decât pe latura de cantină pe care o întâlnim la tot pasul în alte autoserviri. Cel mai important beneficiu al liniei de autoservire de la La Tavola este garanţia faptului că mâncarea este gătită în ziua în care este servită, lucru uşor de identificat chiar şi printr-o simplă privire aruncată asupra preparatelor expuse.

Meniul pe care bucătarii restaurantului îl pregătesc zilnic este unul foarte variat, compus în mod deosebit din preparate care nu se găsesc în general la alte restaurante cu acelaşi profil din oraş, dar pe care am dori să le servim şi pe care le pregătim în bucătăria proprie din când în când. Cu precădere în perioada postului, atunci când persoanele active găsesc un lucru foarte dificil în a pregăti masa zilnică. În ceea ce priveşte preparatele de post care pot fi servite aici, clienţii pot sta liniştiţi, pentru că au de unde alege. Amintim numai câteva dintre preparatele minunate care ies din mâinile bucătarilor, cum ar fi delicioşii cartofi umpluţi cu spanac şi caşcaval de post, care costă 3,5 lei 100 grame, sau cuşcuş cu legume - 4,5 lei porţia de 200 grame. Nu putem trece cu vederea fasolea bătută, chifteluţele de cartofi cu legume sau cu zacuscă delicioasă, pentru fiecare dintre cele două porţii a câte 200 de grame preţul fiind de 4,5 lei. Cartofii simpli cu rozmarin, usturoi sau natur costă 4 lei porţia şi sunt de neînlocuit lângă mâncărurile de post. Aici putem aminti delicioşii ardei umpluţi cu orez şi ciuperci la preţul de 7 lei pentru 250 de grame, bamele cu sos - 5,5 lei/250 g, ciulamaua de ciuperci - 7 lei/200 g, fasolea cu păstăi în sos de roşii - 6,5 lei/250 g, ghiveciul macedonesc - 5,5 lei/250 g, prazul cu măsline 5,5 lei /250 g, tocana de vinete franţuzească sau vinetele ungureşti - 8 lei/250 g.

De la o masă copioasă, fie ea chiar şi de post, nu poate lipsi o supă. Clienţii pot servi porţii consistente a câte 300 de grame de supă de linte, supă de roşii cu orez, cremă de broccoli, cremă de spanac ori cremă de ciuperci şi de legume. Clienţii de la Tavola nu au cum să rateze ciorba de fasole şi cea de legume, făcute după o reţetă specială, la doar 4 lei fiecare porţie de 300 de grame.

tavola_-_restaurant_autoservire_La_Tavola_1.jpg

 

Bucătarii restaurantului s-au gândit şi la zilele de post în care se face dezlegare la peşte. Clienţii pot scăpa astfel de chinul pregătirii peştelui în casă şi pot alege între porţii de biban de mare la grătar 7 lei /100 g, chefal cu legume - 9 lei/100-150 g, chefal cu spanac - 8,5 lei/100-200 g, chefal în sos de ţelină 8 lei/100 g, chefal la grătar - 5 lei/100 g, chifteluţe din peşte - 6 lei/100 g, cod în folie - 6 lei/100 g, cod la cuptor cu sos de smântână 9,5 lei/120 g, coşuleţe cu salată de ton - 8 lei/180 g, duo somon şi pangasius - 11 lei/180/75 g, file merluciu parizian - 5 lei/100 g şi multe alte sortimente. După o masă copioasă nu poate lipsi un desert pe cinste. Iar la Restaurant Tavola deserturile de toamnă au un gust special. Pe încercate. Pentru doar 2,5 lei porţia, putem savura gutuile cu nucă, dovleacul copt cu nucă, plăcinta cu dovleac, dar şi plăcinta cu mere spectaculoasă.

Meniul restaurantului Tavola nu se rezumă însă doar la preparate de post specifice acestei perioade. Gurmanzii, sau cel puţin cei care nu pot renunţa la plăcerile culinare, se pot înfrupta dintr-o paletă vastă de preparate din carne cum ar fi friptura de berbecuţ sau de miel, pastrama de curcan, dar şi multe altele.

În ediţia online puteţi vizualiza meniul complet de post pe care La Tavola îl pune la dispoziţie clienţilor care-i trec pragul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii